Sveic Alūksnes novada simto mazuli - Alūksnes novads

Sveic Alūksnes novada simto mazuli

Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis, sveicot mazā Jāņa vecākus Santu un Rolandu Sīļus
Evitas Aplokas foto

Alūksnes novada pašvaldības pārstāvji 29. decembrī apciemoja alūksniešu Sīļu ģimeni, lai sveiktu viņu jaundzimušo dēliņu kā simto 2017. gadā Alūksnes novada Dzimtsarakstu nodaļā reģistrēto mazuli.

Santas un Rolanda Sīļu dēliņš pasaulē nācis 13. decembrī Siguldā. Lai gan apspriesti arī citi varianti, tētis un māmiņa puisēnam izvēlējušies dot ļoti latvisku vārdu – Jānis – par godu abu divu ģimenēs jau esošiem Jāņiem.

Ģimenes ligzdiņu abi vijuši Alūksnē savā privātmājā, kuru lēnām atjaunojuši un iekārtojuši. Māmiņa Santa atzīst, ka, tā kā darba vieta atbalsta attālināto darbu, viņa labprāt atgriezusies Alūksnē un novērtē to, ka šeit ir iespējams dzīvot bez lielpilsētas steigas, aktīvi atpūsties un sportot, ātri nokļūt nepieciešamajās vietās.

Alūksnes novada pašvaldība jau tradicionāli īpaši sumina un apciemo gan pirmo, gan simto katrā gadā dzimušo un Dzimtsarakstu nodaļā reģistrēto mazuli, dāvinot siltu sedziņu un karotīti ar speciālu gravējumu. 2017. gadā (līdz 30. decembrim) Alūksnes novada Dzimtsarakstu nodaļā bija reģistrēti 104 jaundzimušie, kas ir par 15 mazāk nekā 2016. gadā kopumā.

Evita APLOKA, Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content