Rallijs “Alūksne” sāks Baltijas rallija sezonu - Alūksnes novads

Rallijs “Alūksne” sāks Baltijas rallija sezonu

19. un 20. janvārī Alūksnes novadā atkal rūks sporta automašīnas, jo nu jau astoto reizi notiks rallijs “Alūksne”, kas šogad iesāks Baltijas valstu rallija sezonu.

Pasākumu rīkotāju – biedrības “Autosporta klubs “Alūksne”” pārstāvis Renārs Salaks saka:
– Paļaujamies, ka ziemai atbilstoši apstākļi uz rallija norises laiku Alūksnē atgriezīsies, lai varam aizvadīt labu ziemas ralliju. Ceram Alūksnē atkal redzēt Baltijas un citu valstu vadošās rallija ekipāžas.

Līdz jaunā gada sākumam sacensībām jau pieteikušās pāri 30 ekipāžām, lielākā daļa no tām – Lietuvas autosportisti, arī Latvijas, Ukrainas, Krievijas ekipāžas. Sacensību dalībnieku sarakstam sekot līdzi, kā arī uzzināt visu jaunāko ar rallija norisi saistīto informāciju var www.autorally.lv. Rallija norises nedēļā tur būs pieejamas arī ātrumposmu kartes.

– Rallijs arī šogad notiks divas dienas – gan piektdien, gan sestdien. Skatītājus aicinām uz sacensību ceremoniālo atklāšanu pie Alūksnes Kultūras centra, kas norisināsies 19. janvārī pulksten 19.00. Tajā pašā vakarā rallija dalībnieki dosies divos nakts ātrumposmos. Savukārt nākamajā dienā, 20. janvārī, norisināsies vēl septiņi ātrumposmi, – par sacensību norisi stāsta R. Salaks.

Skatītājiem viņš atgādina, ka lielākā vērība ir jāpievērš drošībai trasē – obligāti jāievēro drošības lentas, ko sacensību rīkotāji izvietojuši ātrumposmos, kā arī jāpakļaujas drošības personāla norādījumiem. Aicinām skatītājus ņemt vērā to, ka no līdzjutēju kultūras ir tieši atkarīga sacensību veiksmīga norise un ātrumposmi var arī tikt atcelti, ja skatītāji neievēro drošības prasības un atrodas pārāk tuvu trasei. Lūdzam novada iedzīvotājus, kuri dosies skatīties rallija sacensības, būt atbildīgiem pašiem par savu rīcību un aicināt arī pārējos skatītājus ievērot drošību. Turklāt tāpat kā pērn, arī šogad Alūksnes novada iedzīvotāji ieejas biļetes uz ralliju Alūksnes Kultūras centra kasē līdz 16. janvārim varēs iegādāties par samazinātu maksu – tikai 3 eiro uz visiem ātrumposmiem.
Pārējiem skatītājiem un pēc norādītā cena biļetes cena uz visiem rallija ātrumposmiem maksās 5 eiro. Biļetes var nopirkt “Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā, www.bilesuparadize.lv, kā arī varēs tās iegādāties pie ātrumposmiem.

Uz tikšanos rallija “Alūksne 2018” trasē!
Ralliju “Alūksne” atbalsta Alūksnes novada pašvaldība.

 

Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content