„ZIEMASSVĒTKU GAIDĪŠANAS LAIKS – BRĪNUMU LAIKS.” - Alūksnes novads

„ZIEMASSVĒTKU GAIDĪŠANAS LAIKS – BRĪNUMU LAIKS.”

Gribas, lai baltā pasaulē
balti sniegi snieg,
Un pa baltiem lielceļiem
balti cilvēki iet.
Un, lai baltos cilvēkos 
baltas domas dzimst.
Un, lai baltās darbdienās
balti svētki ir.
/I.Ziedonis/

Ziemas pirmais mēnesis – decembris –  sniega, brīnumu un svētku gaidīšanas prieks. Tāds arī mūsu grupiņai bija šis laiks- darbīgs, gaišs, maziem un lieliem brīnumiem piepildīts.

Aizsākās šis  laiks ar adventes kalendāru – eglīti, kurai rotājumus bija gatavojuši  paši bērni rokdarbu nodarbībās. Mēneša lielāko daļu mūs priecēja interesantā eglīte no koka zariem, kuras tapšanas iniciatore bija skolotāja Lusine. Savā krāšņumā kā brīnums tā iemirdzējās kādā pēcpusdienā pēc bērnu dienas miega, kad grupas komanda bija to ietērpusi eglīšu rotu un svecīšu gaismiņā.

Interesants pasākums izvērtās Alūksnes pilsētas bibliotēkas bērnu nodaļā, kur tikām aicināti uz tikšanos ar Ziemassvētku lielākajiem brīnumdariem – rūķiem no grāmatu pasaules. Šajā dienā saņēmām arī pateicību un dāvaniņas no bibliotēkas darbiniekiem  par piedalīšanos rīkotajā Bērnu žūrijā.

Neizpalika arī brīnumi iestādes eglītes iedegšanas dienā, kad priecājamies un gājām rotaļās ap laukumā izrotāto egli,  kā arī  pārsteigumi mūs gaidīja pēcpusdienā – varenais rūķu gājiens un viņu draiskošanās pagalmā.

Nodarbību laikā neizpalika dažādu rotājumu un darbiņu gatavošana saistībā ar svētku gaidīšanu – apsveikumu rakstīšana, piparkūku cepšana, rotāšana.

Ar prieku darbojāmies kopā ar dabas takas rūķiem pie eglēm, kur ar mīklu palīdzību uzzinājām, kādi dzīvnieki un putni dzīvo mežā , pētījām čiekurus, egles zarus ar lupām, aplūkojām zvēru pēdas un centāmies tās atminēt.

Gaidīšanas laiks pagāja ātri, un lūk, jau klāt grupas Ziemassvētku eglīte kopā ar vecākiem un Ziemassvētku vecīti. Rūķi –  čaklākie palīgi svētku gatavošanā, to arī parādījām vecākiem muzikālajā pasākumā “Ziemassvētku vecīša palīgi”.

Paldies visiem – skolotājām, vecākiem, iestādes personālam un visiem tiem labajiem cilvēkiem, kas palīdzēja radīt mums šos svētku brīnumus.

4. grupas skolotājas Lusine PETROSJANA – GOLUBEVA, Ilze HOLLA

Skip to content