“Labo vārdu un domu gobelēns” - Alūksnes novads

“Labo vārdu un domu gobelēns”

Ne uz burvīgas salas, ne zilas, ne zaļas,

Ne pie apvāršņa malas, kur mākoņi dalās,

Ne kā dziesmiņā tajā, kur ceļi ir vaļā,

Vislabāk man klājas, tur, kur ir mājas!

/D.Rijnieks/

Laikā starp Alūksnes pirmsskolas izglītības iestādes “Sprīdītis” dzimšanas dienu un līdz pat Ziemassvētkiem iestādes bērni, vecāki, vecvecāki un darbinieki tika aicināti veidot “Labo vārdu un domu gobelēnu”.

Jau iepriekš visas grupiņas tika aicinātas sagatavot lupatiņu strēmelītes, kuras izmantot gobelēna veidošanā. Atsaucās visas grupiņas un arī darbinieki nepalika malā stāvam. Darbs pie gobelēna tika uzsākts ceturtdienā, 9. novembrī, un turpinājās 7. grupas kolektīva: Sanitas Strakšas, Dzintras Žīgures un Ievas Ozoliņas vadībā katru ceturtdienu no plkst. 16.00 līdz 18.00, pulcinot kopā bērnus un vecākus līdz pašiem Ziemassvētkiem.

Mēs, 7. grupas komanda, esam pateicīgi iestādes vadītājai Modrītei Voskai, kas atbalstīja mūsu ideju par gobelēnu, ēku un apsaimniekojamās teritorijas pārzinim Aivaram Veigneram par gobelēna vietas sagatavošanu un tiem daudzajiem bērniem un viņu vecākiem, vecvecākiem un darbiniekiem, kas piedalījās gobelēna veidošanā.

Kopā šajā projektā piedalījās:

  • 80 bērni un viņu vecāki, arī vecvecāki, tāpat arī lielākie brāļi un māsas, krustmātes:

No 1.grupiņas piedalījās 17 bērni, no 2. grupiņas – 12 bērni, 3. grupas – 9 bērni, no 4. grupas – 7 bērni, no 5. grupas – 5 bērni, no 6. grupas – 1 bērns, no 7. grupas – 21 bērns, no 8. grupas – 1 bērns, no 9. grupas – 4 bērni, no 11. grupas – 4 bērni.

  •  30 darbinieki.           Katra labā DOMA, ko domājām, radot šo gobelēnu paliks ierakstīta katrā ieaustajā līnijā, krāsā un mūsu idejā – cik krāsām bagāta ir mūsu mīļā Latvija, ar kādām krāsu niansēm atnāk katrs gadalaiks un kā mēs protam saskatīt krāsu nianses katrā no tiem.

Jāpiebilst, ka šis projekts tika veikts kā mūsu iestādes Ekoskolas uzdevumu 2017./2018. mācību gada labais, zaļais darbs – ka ne viss, kas vairs nav vajadzīgs, ir izmetams atkritumos. Šajā gadījumā tie bija nevajadzīgie, novalkātie apģērba gabali un arī aizkari, gultas veļa. Viss noderēja lupatiņu strēmelīšu sagatavošanā. Lupatiņu strēmelītes tika sagatavotas ļoti, ļoti daudz, līdz ar to radās ideja realizēt vēl vienu projektu – esam uzsākušas paklāju gatavošanu sporta zālei bērnu pēdu norūdīšanai.

PALDIES!

7.grupas skolotāja Sanita STRAKŠA

Skip to content