Aktīvi sagaidījām Pasaules sniega dienu - Alūksnes novads

Aktīvi sagaidījām Pasaules sniega dienu

Pasaules Sniega diena tiek rīkota ar mērķi dot bērniem iespēju iepazīt un arī izmēģināt visdažādākās aktivitātes uz sniega. Tāpēc arī pie mums, pirmsskolas izglītības iestādē “Sprīdītis”, notika jau piektā sniega diena. Sniega dienas aktivitātes šogad tika organizētas no 22.–23. janvārim.

Tā kā šogad laikapstākļi mūs nelutināja ar pietiekamu sniega daudzumu, tikai pēdējas dienās sasniga sniegs, tad iestādes laukumā tika iekārtots kalniņš  divām trasēm – ragavām un  “ābolīšiem”. Līdz ar to aktīvi apguvām drošības un kārtības noteikumu ievērošanu, atrodoties uz kalniņa, lai darbošanās sagādātu prieku, nevis traumas.

Sniega dienā Sniegavīrs Olafs (J.Tetere – Teterovska) bija sagatavojis dažādas atrakcijas bērniem. Mazākajām grupām – šķēršļu josla (jāpārkāpj pāri konusiem ar nūju, dažāda augstuma, jāizlien zem novilktas lentas); stafete (izvizināt ar ragavām mīksto rotaļlietu); krāsaino bumbiņu lasīšana. Vecākajām grupām – slēpot ar rokām; stafete (izvizināt draugu ar ragavām līdz kastei ar krāsainām bumbām), hokejs uz sniega.

Sniega dienas noslēgumā Sniegavīrs Olafs, braucot uz kvadracikla,  bērnus pa pāriem izvizināja ar ragavām.

Būs sniegs, aktivitātes ar sniegu bērnu priekam iestādes laukumos turpināsies grupu skolotāju vadībā!

 

Alūksnes pirmsskolas izglītības iestādes “Sprīdītis” sporta skolotāja Jūlija TETERE-TETEROVSKA

Skip to content