Pieejams atbalsts personām, kuras plāno atgriezties Latvijā - Alūksnes novads

Pieejams atbalsts personām, kuras plāno atgriezties Latvijā

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) un Vidzemes plānošanas reģions ir uzsākuši prioritārā pasākuma 2018.-2020. gadam “Pilotprojekts pašvaldībās remigrācijas veicināšanai “Reģionālās remigrācijas koordinators”” realizāciju. Pilotprojekta ietvaros no 2018. gada marta Vidzemes  plānošanas reģionā darbu ir uzsākusi reģionālais remigrācijas jautājumu koordinatore Ija Groza. 

Šīs VARAM iniciatīvas mērķis ir atbalstīt tos tautiešus, kuri plāno atgriezties Latvijā, ar praktisku informāciju un palīdzību jautājumu risināšanā, kas no tālienes var būt sarežģītāk, kā uz vietas esot. Tāpēc, ja jums ir zināmi cilvēki, kas pēc ilgstošas prombūtnes plāno atgriezties uz dzīvi Latvijā, informējiet par šo iespēju, lūdzot elektroniski sazināties ar Iju Grozu (ija.groza@vidzeme.lv).

Remigrācijas koordinatora uzdevums ir sagatavot personalizētus piedāvājumus atbilstoši potenciālā remigranta interesēm šādās jomās:

  • Pakalpojumi ģimenēm – it īpaši izglītība un pirmsskolas izglītības pieejamība, asistentu pieejamība izglītības iestādēs, materiāls atbalsts u.c.;
  • Dzīvesvietas (atbilstoši potenciālā remigranta vajadzībām iespēju robežās sniegt atbalstu pašvaldības un privātā sektora piedāvājuma par dzīvojamo fondu un nekustamo īpašumu apzināšanā);
  • Nodarbinātības un uzņēmējdarbības iespēju apzināšana un apkopošana;
  • Citi pakalpojumi vai intereses atbilstoši potenciālā remigranta vajadzībām.

Gada otrajā pusē plānots realizēt uzņēmējdarbības atbalsta projektu «Atgriešanās atbalsts», kura ietvaros remigrantiem būs iespēja pieteikties uz grantu saņemšanu (līdz 9000 eur) uzņēmējdarbības uzsākšanai Latvijā.

Papildus informācijai: 
Ija Groza

Vidzemes remigrācijas koordinatore
Tālr. 29287585
e-pasta adrese: ija.groza@vidzeme.lv

Skip to content