INTEGRĒTĀ NODARBĪBA DABAS TAKĀ PIE BĒRZA “LIELĀ TALKA”. - Alūksnes novads

INTEGRĒTĀ NODARBĪBA DABAS TAKĀ PIE BĒRZA “LIELĀ TALKA”.

24.aprīļa rītā 2.grupas skolotājas iejutās strazdu lomā un sagaidīja ciemos 2.,8.,7.,5.,11.,4. Un 3. grupas bērnus un skolotājas.

Bērni līdz 3 gadu vecumam iepazinās ar bērzu – stumbru, zariem, pumpuriem, spurdzēm. Tuvāk apskatīja strazdu māju – būri. Vēroja kā bērza galotnē šūpojas un dzied strazds.Pēc tam bērni palīdzēja sakopt bērza apkārtni, kuru ar čiekuriem bija piegružojis dzenis. Atradām kokus kuros aug čiekuri, jo bērzos tie neaug.Par labi padarīto darbu bērni saņēma dāvanas – bērzu sulu un lielu bērza ripu uz kuras var zīmēt.

3-4 gadus veci bērni arī iepazinās ar bērzu un tā iemītniekiem- strazdiem. Apskatīja strazdu būri. Bērni varēja iepazīties ar rotaļlietām, kuras izgatavotas no koka. Tālāk sekoja talkas aktivitātes – ar ķerru katrai komandai bija jāaizved bērza ripas līdz vietai, kur tās savāks talkas auto. Par labi veikto darbiņu bērni saņēma bērzu sulu un bērza ripu zīmēšanai.

5-6 gadus veci bērni arī iepazinās ar bērzu, uzzināja, ka bērzu pumpurus izmanto tējai, atrada bērza saknes un skaidroja, kāpēc tās vajadzīgas. Tālāk bērni iepazinās ar lietām kuras gatavo no bērza – malku, slotām, mēbelēm, rotaļlietām, mūzikas instrumentu. Lielie strazdi ļoti aktīvi rosināja bērnus domāt un skaidrot visu šo lietu pielietojumu. Bērniem bija jāsalasa bērza žagari, kuri sakrituši zem bērza. No tiem tika izgatavota slota, ar kuru bērni varēja izmēģināt saslaucīt gružus pie bērza. Par labi paveikto darbu saņēma bērzu sulu un lielo bērza ripu kolektīvajam zīmējumam.

Visas grupas savus darbiņus uz bērza ripām izstādīs apskatei gaitenī.

                                       2.grupas skolotājas: Guntra ŪDRE, Gunta BOJĀRE.

Skip to content