Uzsāk Dārza un Vācieša ielu posmu pārbūvi – būs slēgta satiksme - Alūksnes novads

Uzsāk Dārza un Vācieša ielu posmu pārbūvi – būs slēgta satiksme

Šodien, 17. jūlijā, uzsāk pārbūves darbus Alūksnē, Ojāra Vācieša un Dārza ielu krustojumā un tam piegulošajos ielu posmos, tādēļ darbu veikšanas laikā autotransporta kustībai būs slēgts Ojāra Vācieša ielas posms no Pils ielas līdz iebrauktuvei uz veikalu “Maxima” un Dārza ielas posms no Tirgotāju un Latgales ielas krustojuma līdz Ojāra Vācieša ielai. Slēgtos ielu posmus lūdzam apbraukt pa Šķūņu, Latgales, Tirgotāju un Lielā Ezera ielām.

Pārbūves laikā veiks lietusūdens kanalizācijas sistēmas izbūvi Dārza un Ojāra Vācieša ielas krustojumā, bet pēc tam brauktuves seguma atjaunošanu iepriekš minētajos Dārza un Ojāra Vācieša ielu posmos.

Atbilstoši Baibas Salakas izstrādātajam lietus ūdens kanalizācijas sistēmas izbūves projektam un SIA “XDRAFTS” izstrādātajam ielas seguma atjaunošanas projektam saskaņā ar iepirkuma procedūras rezultātiem darbus veiks SIA “ASFALTBŪVE”. Līgumcena ir 194 194,11 EUR (bez PVN).

Vispirms izbūvēs lietusūdens kanalizācijas sistēmu, lai nodrošinātu ūdens novadīšanu, novērstu tā uzkrāšanos uz brauktuves, uzlabotu satiksmes drošību transportam un pārvietošanos gājējiem, kā arī novērstu ielas malā esošo ēku fasāžu bojājumus. Pēc lietusūdens kanalizācijas sistēmas izbūves notiks brauktuves seguma atjaunošana, ņemot vērā tā kritisko stāvokli. Seguma atjaunošana plānota esošās brauktuves platumā, izņemot posmu Dārza ielā no “Branchess” veikala līdz Ojāra Vācieša ielai, kur satiksmes drošības apsvērumu dēļ paredzēta brauktuves sašaurināšana. Seguma atjaunošanai paredzēts veikt izlīdzinošo frēzēšanu un jaunā asfalta seguma ieklāšanu virs tās. Atsevišķās nelielās vietās, kur tas nepieciešams, paredzēta ietvju un nobrauktuvju seguma atjaunošana.

Autovadītājiem jāņem vērā, ka arī Alūksnes pilsētas svētku laikā minētie ielu posmi autotransporta kustībai būs slēgti. Plānots, ka līdz svētkiem būs izbūvēta lietusūdens kanalizācija, līdz ar to brauktuves segumā būs nofrēzēta, bet jau aizbērta kanalizācijas sistēmas tranšeja, pārējais brauktuves segums tiks frēzēts pēc svētkiem.

Darbu veikšanas termiņš ir četri mēneši. Alūksnes novada pašvaldība un būvfirma aicina autovadītājus ar sapratni izturēties pret īslaicīgajiem ierobežojumiem satiksmē un ievērot izvietotās ceļa zīmes, lai ļautu būvniekiem strādāt ar maksimālu jaudu un drošos apstākļos.

 

 Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content