Alūksnes novadā notiks militārās mācības “Namejs 2018” - Alūksnes novads

Alūksnes novadā notiks militārās mācības “Namejs 2018”

 Augustā Latvijā notiks līdz šim lielākās militārās mācības “Namejs 2018”, kas noslēdz Nacionālo bruņoto spēku četru gadu mācību ciklu un ir arī “atskaites punkts” Zemessardzes kaujas spēju novērtēšanai. Alūksnes novadā mācību aktīvā fāze notiks no 24. līdz 26. augustam. Tajā piedalīsies arī Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes, tostarp vietējie – 31. kājnieku bataljona – karavīri un zemessargi.

 Mācības “Namejs 2018” notiks ne tikai militārajos poligonos, bet arī ārpus tiem – uz vietējās nozīmes ceļiem, pagastu centros un infrastruktūras objektu tuvumā, iepriekš ar zemju īpašniekiem saskaņojot mācību norises vietas un aktivitātes. Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes komandieris pulkvedis Mareks Ozoliņš izsaka pateicību tiem zemju īpašniekiem, kuri devuši atļauju mācību norisē izmantot savus īpašumus, kā arī darba devējiem, kuri atbalsta savu darbinieku iesaistīšanos mācībās, tādējādi sekmējot Zemessardzes kaujas spēju paaugstināšanu un katra vietējā zemessarga profesionalitāti.

Iedzīvotāju ievērībai!

 Mācību laikā 24.–26. augustā pa autoceļu P34 Sinole-Silakrogs cauri Strautiņiem un Zeltiņiem, kā arī tuvējā apkārtnē (Alsviķos, Līvkalnos, Jaunzemos, Kalncempjos, Pilskalnā) un pa pieguļošajiem ceļiem un mežiem pārvietosies militārā tehnika, karavīri un zemessargi, tiks lietota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi. Mācību munīcija rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību, tomēr, ja tāda tiek atrasta, to nedrīkst aiztikt. Teritorijas pēc mācībām tiks sakoptas.

 Aicinām iedzīvotājus neuztraukties, redzot karavīru un zemessargu pārvietošanos pa ceļiem, mežiem un pļavām, tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un pozīciju ieņemšanu. Lūdzam ar izpratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties sakarā ar militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem vai īslaicīgu kontrolpunktu un pārvietojamo šķēršļu izvietošanu uz ceļiem. Šie šķēršļi nepiesārņo vidi un nebojā infrastruktūru.

 

Informāciju sagatavoja Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes
Civilmilitārās sadarbības nodaļas priekšniece virsleitnante Ieva Karlsberga

Skip to content