Sākta reciklēšana Pleskavas ielā - Alūksnes novads

Sākta reciklēšana Pleskavas ielā

Šonedēļ Pleskavas ielā, Alūksnē, kur notiek pārbūves darbi, sākta ielas seguma reciklēšana, bet nedēļas beigās plānota asfalta seguma apakškārtas ieklāšana. Šobrīd gan reciklēšanas, gan asfalta apakškārtas ieklāšanas laikā pārbūvējamajā ielas posmā transporta kustība tiek regulēta ar luksoforiem, nepieciešamības gadījumā īslaicīgi aizturot satiksmi.

Reciklēšana ir process ceļa seguma pastiprināšanai, kad veco nofrēzēto asfaltu sajauc ar šķembām un cementu noteiktās attiecībās, veidojot viendabīgu masu. Pēc reciklēšanas sekos asfalta apakškārtas ieklāšana, bet pēc tam ir plānota arī asfalta virskārtas ieklāšana. Virskārtas ieklāšanas laiks būs atkarīgs no laika apstākļiem.

Asfalta seguma virskārtu ieklās ar vienlaidu tehnoloģiju, tas nozīmē, ka šo darbu laikā Pleskavas ielas remontējamais posms SATIKSMEI NEBŪS PIEEJAMS. Būvuzņēmējs izstrādās un attiecīgās instancēs saskaņos satiksmes organizācijas shēmu, un par to pašvaldība vēl informēs. Plānots, ka apbraucamais ceļš virskārtas asfaltēšanas laikā būs apkārt Alūksnes ezeram.

Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content