Pleskavas ielā vispirms novērsīs defektus - Alūksnes novads

Pleskavas ielā vispirms novērsīs defektus

Pleskavas ielas pārbūvējamā posma asfaltseguma virsējās kārtas ieklāšana, ko bija plānots veikt šonedēļ, pašlaik ir atlikta līdz brīdim, kad būs novērsti defekti apakškārtā, tā Alūksnes novada pašvaldība vienojās ar būvdarbu veicēju.

Oktobra sākumā objektā tika veikts reciklēšanas process ceļa seguma pastiprināšanai, nofrēzēto asfaltu sajaucot ar šķembām un cementu noteiktās attiecībās, lai veidotos viendabīga masa. Savukārt pēc tam pārbūvējamajā posmā tika ieklāta asfalta seguma pamatkārta. Diemžēl pamatkārtā pēc tās ieklāšanas konstatēti defektēti posmi, līdz ar to virsējās kārtas ieklāšana plānotajā laikā nebija iespējama.

Objektu ir apsekojuši Alūksnes novada pašvaldības, būvnieku un būvuzraudzības atbildīgie pārstāvji, arī pieaicinātie eksperti, lai novērtētu situāciju. Jauni bojāti posmi ieklātajā segumā vairāk nav atklāti. Asfalta paraugi ir nodoti neatkarīgai laboratorijai, un rezultāti vēl tiek gaidīti.

Otrdien, 16. oktobrī, notikušajā būvsapulcē projektā iesaistītās puses vienojās, ka būvnieks par saviem līdzekļiem novērsīs defektus asfaltseguma pamatkārtā. Virsējo jeb dilumkārtu varēs uzklāt pēc tam, kad tie būs novērsti. Ja laika apstākļi būs piemēroti un defekti novērsti, iespējams, ka asfaltseguma virsējo kārtu varēs pagūt ieklāt vēl šoruden. Ja tomēr nē, tad šo darbu veiks pavasarī.

 – Pašvaldībai kā pasūtītājam primāri ir veiktā darba kvalitāte ilgtermiņā, tādēļ prasām novērst defektus. Pēc tam, ja laika apstākļi ļauj un būvnieks var garantēt kvalitāti un darbu veikšanu atbilstoši normatīviem, asfalta seguma virskārtu var klāt šogad, – būvsapulcē uzsvēra Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis.

Tikmēr objektā, ņemot vērā labvēlīgos laika apstākļus, turpinās citi darbi – veloceliņu konstruktīvās kārtas izbūve, apgaismojuma ierīkošana, ietvju un ceļa apmaļu uzstādīšana, bruģēšana.

Sagatavojusi: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content