BRĪDIS PIRMS JAUNĀ GADA “MEŽA MĀTES” GRUPĀ - Alūksnes novads

BRĪDIS PIRMS JAUNĀ GADA “MEŽA MĀTES” GRUPĀ

Ziemassvētki vienmēr ir ļoti mīļi svētki, kurus gaida lieli un mazi. Tā ir cerība, kas mīt katrā sirsniņā un caur mums rada skaistumu visapkārt.

 Lai Ziemassvētku gaidīšanas prieks būtu lielāks, bērnu vecāki parūpējās par pārsteigumu. Kopīgi izveidojām Adventes kalendāru. Katru dienu bērni atvēra pārsteiguma maisiņu, kopā centās izlasīt uzdevumus. Vecāki bija izdomājuši radošus uzdevumus, idejas rotaļām, spēlēm, mīklām, atrakcijām,  bija padomājuši arī par balviņām, ja uzdevums tika veiksmīgi realizēts.

Par to sakām lielu paldies visiem vecākiem, jo decembris pagāja ļoti inovatīvi un radoši.

Kad sākās lielais Ziemassvētku gaidīšanas laiks, arī mēs visi kopā sākām sarunas par Ziemassvētku Vecīša čaklajiem palīgiem – Rūķīšiem. Izrādās mūsu pilsētā ir atvērta kancelejas preču darbnīca nelielām lietām, kas noderēs mācībām skolā. Tā nu bērni rakstīja Rūķim savas vēlmes. Kā par brīnumu, pēc ikgadējā Rūķu gājiena, Rūķis patiešām ieradās grupā, un bērni varēja viņam atdot svētuli.

Paši arī darījām savus darbiņus – zīmējām, griezām, līmējām, dziedājām, mācījāmies rakstīt apsveikumu tekstus, gājām rotaļās. Galvenais svētku gatavošanās uzdevums bija rotāt telpu, izdomāt vai mums būs svētku eglīte, cepām piparkūkas.

 Devāmies pārgājienā uz tuvāko vietu, lai eglīti atrastu ciršanai atļautā vietā. To atradām un bērni ar lielu atbildību paši, uz maiņām, nesa uz grupiņu. Pirms tam žurnālā, izlasot mežziņu ieteikumus, pēc norādījumiem, atstājām cienastu meža zvēriņiem. Noskaidrojām, ko darīsim ar eglīti, kad svētki būs beigušies. Nolēmām, ka tā noderēs vasarā kā balsts puķuzirņiem. Grupu rotājām ar pašu gatavotiem rotājumiem.

Apmeklējām Alūksnes muzeja muzejpedagoģisko programmu „Ziemassvētku gaidīšana” .

Svētku pēcpusdienā, kopā ar vecākiem ,apmeklējām izrādi  „Zaķa Garauša Laimes zeme.” Pēc izrādes svētki turpinājās grupas telpā. Mums pievienojās Vāvere, kura atnesa Rūķa vēstuli. Tajā bija norādes, lai atrastu dāvanu maisu. Bērniem bija jāskaita dzejolīši, jāapsveic vecāki un kopā jānodzied Ziemassvētku dziesmiņa. Jāēd zirņi, kā ticējumā teikts. Zirņos tika atrasta norāde ar adresi mobilajai aplikācijai, un sekojot norādēm atradām dāvanu maisu.

Cik patiess bija prieks, kad bērni atvēra dāvanas un tur atrada to, ko bija rakstījuši vēstulē! Brīnumi notiek un brīnišķīgi, ja bērni tiem tic.

 

5.grupas skolotāja Jolanta APSĪTE

Skip to content