Alūksnē un Liepnā koncertēs vīru koris “Runebergskören BSB” no Somijas - Alūksnes novads

Alūksnē un Liepnā koncertēs vīru koris “Runebergskören BSB” no Somijas

Atceroties ar Latvijas Brīvības cīņu simtgadi saistītus notikumus Alūksnē, sestdien, 23. februārī, pulksten 18.00 Alūksnes Kultūras centrā ikviens aicināts uz koncertu “Balti jāja karavīri, kurā sadziedāsies divi kori – mājas saimnieki – Alūksnes Kultūras centra skolotāju koris “Atzele” un viesi – vīru koris “Runebergskören BSB” no Porvoo pilsētas Somijā. Koncertā piedalīsies arī Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas zēnu kora studija.

Porvoo pilsēta atrodas Somijas dienvidu krastā, nedaudz uz austrumiem no Helsinkiem. Porvo pazīst kā Somijas himnas vārdu autora Runeberga pilsētu un somu nācijas pašnoteikšanās šūpuli. Vīru koris “Runebergskören BSB” ir viens no senākajiem zviedriski runājošajiem vīru koriem Somijā – pērn tas nosvinējis 95 gadu jubileju. Koris lielākoties izpilda tradicionālas vīru kora dziesmas dažādās valodās: zviedru, somu, kā arī citās Ziemeļvalstu valodās, dažkārt arī latīņu, angļu, vācu un pat basku valodā.

Koncertā Alūksnē koris atskaņos dažādu repertuāru. Dzirdēsim gan mazliet citu versiju par Somijas himnu “Mūsu zeme”, gan vairākas patriotiskas un nacionālas dziesmas, kas stāsta par Somiju. Izskanēs arī Porvoo kāzu un jūrnieku dziesmas, bet dāmu sirdis atkausēs serenādes.

Savukārt 22. februārī pulksten 18.00 somu vīru koris “Runebergskören BSB” koncertēs Liepnas evaņģēliski luteriskajā baznīcā.

Ieeja abos koncertos – bez maksas.

Skip to content