ZIEMAS NOSKAŅĀS… - Alūksnes novads

ZIEMAS NOSKAŅĀS…

Celties un iet
Nebaidīties pretī mērķim skriet
Domāt un spriest
Jaunas domas pasaulei sviest
Redzēt un dzirdēt…
( L. Meinarde)

Jaunais  2019. gads iesākās ar priecīgu notikumu –  esam atpakaļ 4. Grupas telpās. Saistībā ar jauni pieeju kompetenču izglītībā, varam darboties pa  iekārtotajiem centriem, kuros atrodami izzinoši,  eksperimentiem un radošai darbībai sagatavoti materiāli.

Šī ziema mūs lutināja ar sniegu un aktīvu  darbošanos   iestādes laukumā gan ar sniega, sarmas izpēti, gan ar radošām, sportiskām aktivitātēm.  Priecīgais noskaņojums  Pasaules Sniega dienā, jautrības Meteņu tradīciju svētkos, sniega ligzdu un putnu celšana  no sniega, to krāsošana, veidošana pie kokiem, radīja patiesas izjūtas par ziemu, veselīgu dzīvesveidu. Paldies sporta skolotājām Ditai Hollai, Jūlijai Teterei – Teterovskai.

Ne mazāku prieku un jautras emocijas radīja Cūkas gada sagaidīšanas karnevāls. Paldies vecākiem par sagatavotajām maskām un karnevāla rīkotajai komandai.

Saistībā ar Ekoskolas uzdevumiem šajā mācību gadā, grupā esam ieviesuši jaunas tradīcijas – tējas baudīšana pēcpusdienas cēlienos, pašapkalpošanās prasmju veidošana ēdienreizēs.

Gada romantiskākajā dienā – Valentīndienā, bērni kopā ar vecākiem bija sarūpējuši pašu pagatavotu “sirsniņcienastu”. Paldies skolotājai Lusinei par iemaņu, prasmju  pilnveidošanu galda noformēšanā, pozitīvas saskarsmes nodrošināšanu bērnu labsajūtai.

Interesantas un radošas darbošanās prieks ne mazāks prieks bija EKO nodarbībā, kuras gaitā paši gatavoja veselīgus smūtijus no augļiem, saldēja trauciņos sulas.

Saistībā ar izpratnes veidošanu par apkārtējās vides un veselības savstarpējo saikni,  nozīmīgs, izzinošs  un radošs darbošanās process bija ekskursija uz egļu audzi. Rotaļas “Meklē, kas pieder eglei”, “Pēti un pastāsti!” veidoja izpratni par tēmu “Mežs un bioloģiskā daudzveidība”. Nākamie  mēneši sasitīsies ar citu koku daudzveidību, izpēti.

Tuvojas pavasaris, turpināsim darboties ar sēšanas un diedzēšanas procesiem, runāsim par “zaļo vitamīnu” nozīmi.

4. grupas skolotājas Lusine PETROSJANA – GOLUBEVA, Ilze HOLLA

Skip to content