DALĪBA “ZAĻĀS JOSTAS” KONKURSĀ” “ES SĀKU AR SEVI TĪRAI LATVIJAI” - Alūksnes novads

DALĪBA “ZAĻĀS JOSTAS” KONKURSĀ” “ES SĀKU AR SEVI TĪRAI LATVIJAI”

Februārī, atsaucoties “Zaļās jostas” rīkotajam radošajam konkursam “Es sāku ar sevi tīrai Latvijai”,  2.grupas komanda nolēma izgatavot iepirkuma maisiņu no auduma atgriezumiem. Talkā aicinājām Kristas mammu, kura ir šuvēja. Bērni izvēlējās auduma atgriezumus un izlēma, kādu attēlu uz maisiņa izveidos. Maisiņš tapa lēnām, nedēļas garumā. Tika izgrieztas figūras, formas un izveidotā kompozīcija pielīmēta pie auduma maisiņa. Par padarīto darbu bija priecīgi paši bērni, viņu vecāki un skolotājas.

Šo maisiņu  prezentēt devāmies uz Alūksnes pirmsskolas izglītības iestādi “Cālis”. Pasākuma laikā bērniem bija iespēja salīdzināt dažādus iepirkumu maisiņus un izvēlēties to, kurš kalpos visilgāk. Bērni stāstīja pēc savas pieredzes par dažādiem iepirkumu maisiņiem. Beigās nonāca pie secinājuma, ka auduma maisiņš kalpos visilgāk, jo viņu var izmazgāt, izžāvēt, izgludināt un lietot atkal.

Jāpiebilst, ka izzinošas, izglītojošas un praktiskas aktivitātes par plastmasas, īpaši vienreizlietojamās plastmasas, kaitīgo ietekmi uz vidi  veicām arī rudenī, Ekoskolu Rīcības dienās.

2.grupas skolotājas Guntra ŪDRE, Gunta BOJĀRE

Skip to content