PA “ALJA” direktors prezentēs Alūksnes ezera apsaimniekošanas labo praksi - Alūksnes novads

PA “ALJA” direktors prezentēs Alūksnes ezera apsaimniekošanas labo praksi

3. un 11. aprīlī Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs rīko semināru “Iespējas, pieredze un izaicinājumi iekšējo ūdeņu resursu apsaimniekošanā”.

Pasākums plānots, lai informētu un izglītotu par iekšējo ūdeņu resursu apsaimniekošanu gan esošos organizatorus, gan veicinātu iesaistīties iekšējo ūdeņu apsaimniekošanā jaunas pašvaldības, sabiedrību un NVO.

Semināra pirmajā dienā Ozolniekos ikviens varēs uzzināt, kam īsti Latvijā pieder iekšējie ūdeņi un kādas institūcijas iesaistītas šo resursu apsaimniekošanā. Zivju resursu atražošana un to izmantošanas kontrole, saimniekošana dabas aizsargājamā teritorijā, ūdeņu apsaimniekošanas veidi, finansējuma piesaistes iespējas, zinātnes loma ūdeņu apsaimniekošanā – šīs un vēl citas tēmas tiks iztirzātas semināra pirmajā dienā.

Semināra otrā diena – “Labā prakse un pieredze iekšējo ūdeņu resursu apsaimniekošanā”, notiks 11. aprīlī “BIOR” telpās, Lejupes ielā 3. Tajā varēs uzzināt par zivju resursu apsaimniekošanas veidiem, saņemt praktiskus ieteikumus Zivju fonda projektu pieteikumu kvalitatīvākai sagatavošanai un īstenošanai. Ar reāliem pieredzes stāstiem dalīsies arī  paši ūdeņu apsaimniekotāji. Viņu vidū arī Alūksnes novada pašvaldības aģentūras “ALJA” direktors Māris Lietuvietis, kurš pastāstīs par labo piemēru Alūksnes ezera apsaimniekošanā.

Skip to content