Janas Rāgas fotogrāfiju izstāde “Cits iesākums un atvērti horizonti” - Alūksnes novads

Janas Rāgas fotogrāfiju izstāde “Cits iesākums un atvērti horizonti”

No 11. aprīļa Alūksnes muzejā būs skatāma fotogrāfes Janas Rāgas fotogrāfiju izstāde “Cits iesākums un atvērti horizonti”.  Izstādē būs apskatāmas 29 fotogrāfijas,  kuras parāda tikai nelielu ieskatu no fotogrāfes aizraušanās. Fotogrāfijās var redzēt gan arhitektūru, gan ainavas, kuras skatītājam nodod īpašu noskaņu un sajūtas.

Fotografēšana – nosacīti nejaušs cits iesākums – izmainīja Janas Rāgas dzīvi. Katra jauna diena kļuva par atklājumu; par atklājumu, kas ir viņas pašas rokās un pašas acīs; par atklājumu, kas piesātināja esību ar iespaidiem. Pasaule ir atvērta, ja esi atvērts tai. Pasaule ir pilna ar pārsteigumiem pie horizonta un pilnīgi noteikti arī aiz horizonta. Ejot pretī horizontiem tie nebeidzami paliek atvērti un atklāj arvien jaunas iespējas, jaunus izaicinājumus, jaunus citus iesākumus.

Fotografēšanu Jana Rāga ir studējusi tikai tik daudz, cik tā bija paredzēta fotografēšanas kursā studējot interjera dizainu augstskolā un starp vairākiem diplomiem un sertifikātiem viņas plauktos nav diploma par fotografēšanu. Savukārt, fotogrāfes studiju laikā aizraujošākais uzdevums bija “arhitektūras elementi”, kurš ievilka azartā un rezultātā tapa fotostāsts “Vienas mazpilsētas logi”. Tas bija Janas Rāgas pirmais solis fotografēšanas pasaulē.

2018.gada 26.aprīlī Alūksnes pilsētas bibliotēkā notika fotogrāfes Janas Rāgas pirmās izstādes “Mēs redzam to, ko gribam just” atklāšana. Vēlāk izstāde pārceļoja uz Alūksnes Valsts ģimnāziju, kur ar skolēniem fotogrāfe dalījās savās zināšanās par fotografēšanu un domās par fotomākslu.

Izstāde skatāma Alūksnes muzejā līdz 2019.gada 7.maijam

 

Skip to content