Apbalvo sievietes arhitektūrā, būvniecībā un dizainā - Alūksnes novads

Apbalvo sievietes arhitektūrā, būvniecībā un dizainā

22. maijā svinīgajā apbalvošanas ceremonijā kultūras pilī “Ziemeļblāzma” paziņoja un sveica biedrības “Building Design and Construction Council”  sadarbībā arī Rīgas domes Īpašuma departamentu rīkotā konkursa  “Sieviete arhitektūrā, būvniecībā, dizainā 2018” laureātes.

Par nozīmīgiem sasniegumiem arhitektūras nozarē tika sveikta un godināta Alūksnes novada pašvaldības projektu vadītāja Sanita Adlere. Sanita ir īstenojusi tādus pašvaldības projektus kā “Gaismas ceļš cauri gadsimtiem”, “Makšķerēšanas vietu izveide Alūksnes ezera Tempļakalna parka teritorijā”, Multifunkcionālās servisa ēkas izveide Pilssalā un citus.

Konkurss-forums “Sieviete arhitektūrā, būvniecībā, dizainā” Latvijā norisinājās trešo gadu pēc kārtas. Konkursa mērķis ir popularizēt sabiedriski aktīvas sievietes, izcilas profesionāles, kuras sniegušas īpašu ieguldījumu arhitektūras, dizaina un būvniecības procesos savā valstī vai ārpus tās un piedalījušās pilsētu, ēku vai dizaina tapšanas procesu realizēšanā, veicināšanā vai pasūtīšanā. 

Sanita PĀSA,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content