MAIJA BRĪNUMSTARIŅI - Alūksnes novads

MAIJA BRĪNUMSTARIŅI

Vērīgi vērojam
pļavā un silā:
brīnumi,
cits par citu zilāks.
( J. Baltvilks)

Mācību gads noslēdzies, bet atmiņas par labajiem darbiem un notikumiem šajā mēnesī paliek kā mazi brīnumstariņi no siltās maija saulītes.
Šis mēnesis pagājis caur tēmu “Es esmu!”. Kas es esmu savai ģimenei – māmiņai, tētim? Stāstām par savu ģimeni, par mājām, kur jūtos vislabāk, par pieklājības frāzēm, par labajiem darbiem, par emocijām, par drošu vidi sev apkārt, par svētkiem. Piedalāmies pasākumā “Mans drošības ABC”, paši cepam cepumus un klājam balto galdautu svētku sajūtai.

Svētku šajā mēnesī netrūkst – pieminam Mātes dienu, kad gatavojam apsveikumus māmiņām un dāvinām tos kopā ar pašu audzēto baziliku. Svinam izlaidumu, mācību gada noslēguma svētkus un sakām sirsnīgus vārdus diviem saviem grupas draugiem, kas dosies uz skolu.
Ziedošajā maija mēnesī arī dabā varam skatīt un atrast brīnumus. Dodamies garajā pārgājienā, kur vērojam Alūksnes ezera vizuļošanu saules staros, aplūkojam un iepazīstam tuvāk bērzu birztalu, kur veicam dažādas aktivitātes – apskaujam bērzu un izjūtam tā dzīvību, mērām bērza apkārtmēru, vērojam bērza stumbru, iepazīstam koka dobumu, gleznojam dabā, vācam dabas materiālus. Pārgājiens noslēdzas ar rotaļām un cienāšanos.
Runājot par drošību, tuvāk iepazīstam ugunsdzēsēja profesiju un apmeklējam Alūksnes VUGD, kur vērojam transporta līdzekļus, ugunsdzēšanas piederumus.
Aizritējis rosīgs un darbīgs mācību gads. Gaidām vasaru, lai uzkrātu spēkus un enerģiju jaunajam mācību gadam.

Sagatavoja: 4. grupas skolotājas Lusine PETROSJANA – GOLUBEVA, Ilze HOLLA

Skip to content