Alūksnes ezerā izcīnītas Pasaules čempionāta medaļas ātrumlaivām - Alūksnes novads

Alūksnes ezerā izcīnītas Pasaules čempionāta medaļas ātrumlaivām

2019.gada 12.-14.jūlijā Alūksnes ezerā pie Pilssalas notika Pasaules čempionāts jauniešiem GT15 ātrumlaivu klasē. Sacensības izvērtās interesantas, jo bija jāizcīna vieta uz starta, ko nosaka starptautiskie noteikumi. Noteicošais bija apļa laiks kvalifikācijā, kas ļāva tikai 18 sportistiem no dažādām valstīm piedalīties čempionātā.

Starptautiskās Ūdens motosporta federācijas (turpmāk – UIM) eksperte, komisāre pieredzējusī Lielbritānijas pārstāve Sjūzana Kēja (Susan Keay, GBR) augsti novērtēja Alūksnes ezera priekšrocības, tai skaitā Pilssalu kā izcilu sacensību vietu, sacensību organizatorisko norisi un pašvaldības līdzdalību un sniegto atbalstu. S.Kēja atzina: “Alūksnes ezers un tā infrastruktūra ir perfekta vieta sacensībām. Jaunieši parādīja savas sportiskās spējas, augstu tehnikas līmeni un startus saskaņā ar starptautiskajiem noteikumiem.”

Pirmā un otrā braucienā pārliecinoša bija Latvijas sportiste Laura Lakoviča-Lakovica, aiz sevis atstājot Zviedrijas pārstāvjus Hilmer Viberg, kurš kvalifikācijā bija pārliecinošs, un Alex Cewe, kurš palika trešais. Zviedrs H.Viberg salūza pēc pirmā brauciena, kas turpinājumā nedeva viņam iespēju cīnīties par medaļām. Savukārt trešajā braucienā L.Lakoviča-Lakovica kļūdījās un startēja pāragri, bet ceturtā brauciena starta pozīcija neļāva pakāpties augstāk par sesto pozīciju. Zviedrs A.Cewe brauca stabili un sīvā cīņā ar Nilu Slakteri bija otrā un trešā braucienā priekšā, bet ceturto braucienu vinnēja mūsu N.Slakteris.

Trīs labāko braucienu punktu kopsumma nodrošināja zviedram Alex Cewe zelta medaļu Pasaules čempionātā, sudrabu Laurai Lakovičai-Lakovicai un bronzu Nilam Slakterim. Aiz goda pjedestāla palika zviedrs Hilmer Viberg, igaunis Kalvin Thomas Royster un lietuviete Nida Kilinskaite.

“Esam lepni ne tikai par alūksniešiem un Alūksni, bet arī par ūdens motosporta tradīcijām Latvijā. Spēcīgā konkurencē Latvijas piloti Laura un Nils parādīja savu raksturu, neskatoties uz ārzemju pilotu pieredzi un tehniskajām iespējām. Eiropas valstis izteica sajūsmu par izcilo sacensību vietu un Alūksni kā tūrisma galamērķi,” teica Latvijas Ūdens motosporta federācijas (turpmāk – LŪMSF) prezidents Atis Slakteris.

Pasaules čempionāts notika vienlaikus ar Latvijas Atklātā čempionāta ūdens motosportā 5.posmu, kur tieši Alūksnes ūdens motosporta kluba “Nord Ost Alūksne” pārstāvji izcīnīja uzvaras: Nikola Šeiniņa JT250 jauniešu ātrumlaivu klasē, Kristaps Upenieks – T550 klasē, Reinis Musts – O250 klasē, Renārs Špacs un Gints Rozenbergs S550 klasē un Normunds Sniķers RN2000 klasē. “Vēlos uzsvērt Niklāva Paroļa (Nord Ost Alūksne ) atgriešanos Formula4 konkurencē. Neskatoties uz piedzīvoto avāriju, kurā bija iesaistīts daudzkārtējais pasaules zelta medaļu ieguvējs igaunis Stefans Ārands (Stefan Arand, EST), Niklāva komandas darbs ļāva sagatvoja tehniku, un, atkārtoti startējot, ieguva otro vietu,” teica LŪMSF prezidents A.Slakteris.

Tiksimies 2020.gada Pasaules čempionātā GT30 laivu klasē Alūksnē,
LŪMSF preses dienests

Skip to content