SIA “Pilsētvides serviss” piedalīsies Alūksnes pilsētas svētkos - Alūksnes novads

SIA “Pilsētvides serviss” piedalīsies Alūksnes pilsētas svētkos

 Šogad, 3. augustā Alūksnē norisināsies “Alūksnes pilsētas svētki 2019”, kuros ar savu vides izglītības programmu piedalīsies atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Pilsētvides serviss”. Uzņēmuma teltī būs pieejamas spēles par vides saudzēšanu bērniem un pieaugušajiem, kā arī visiem interesentiem būs unikāla iespēja piedalīties Plogginga skrējienā.

Alūksnes pilsētas svētku laikā no plkst. 9:00 līdz plkst. 17:00 Muižas parkā pie Jaunās pils būs pieejama SIA “Pilsētvides serviss” telts, kurā viesus sagaidīs interaktīvas vides izglītības spēles par atkritumu šķirošanu. Tepat par brīvu varēs saņemt šķirošanas somas, lai palīdzētu iedzīvotājiem uzsākt šķirot atkritumus arī mājās. Papildus izklaidējošām aktivitātēm ikviens interesents varēs saņemt atbildes uz jautājumiem par uzņēmuma pakalpojumiem, jo teltī strādās “Pilsētvides serviss” klientu apkalpošanas speciālists.

Pulksten 14:00 no “Pilsētvides serviss” telts startēs Plogginga skrējiens gida pavadībā, kurā varēs piedalīties visi interesenti. Skrējiena dalībnieki saņems visu nepieciešamo ekipējumu: t-kreklus ar īpašu skrējiena simboliku, atkritumu maisus, kur likt skrējiena laikā savāktos atkritumus, un cimdus. Skrējiena maršruts būs iepriekš saplānots, lai kopā sakoptu kādu no Alūksnes pilsētas piesārņotākajām teritorijām. Skrējiena noslēgumā visi dalībnieki saņems gardas balvas no Plogginga kustības atbalstītājiem VAS “Latvijas Autoceļu uzturētājs”. Lai pieteiktos šim skrējienam, iedzīvotāji ir aicināti aizpildīt pieteikuma formu vietnē www.pilsetvide.lv sadaļā “Plogging skrējieni”.

 

Par Plogging
Plogginga kustības pirmsākumi meklējami Zviedrijā, kur 2016. gadā to nodibināja taku skrējējs un vides entuziasts Ēriks Alstrems (Erik Ahlström). Vārda izcelsme meklējama zviedru valodā, kas apzīmē lēnu skriešanu apvienojumā ar atkritumu pacelšanu (zviedru val.: plocka upp). Aktualizējoties vides piesārņojuma problēmai sabiedrībā, šī inovatīvā kustība ir kļuvusi globāla, iegūstot popularitāti gan vides aktīvistu, gan fitnesa entuziastu un aktīvā dzīvesveida piekritēju vidū. Šodien drūzmēšanās, pulcējot cilvēku grupas, kas sanāk kopā, lai skrietu un vāktu atkritumus, kļuvusi populāra vairāk nekā 40 pasaules valstīs, tostarp arī Latvijā, kur tās oficiālais vēstnesis ir uzņēmums “Pilsētvides serviss”.

Kustību atbalsta: VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs”, biedrība “Aborieši”.

Skip to content