Alūksnes novadā viesojās Satiksmes ministrs Tālis Linkaits - Alūksnes novads

Alūksnes novadā viesojās Satiksmes ministrs Tālis Linkaits

Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis iepazīstina ministru ar veiktajiem un plānotajiem ceļu remontdarbiem

Ceturtdien, 8. augustā, Alūksnē viesojās Satiksmes ministrs Tālis Linkaits ar padomnieci Aļonu Zanderi un citiem ministrijas pārstāvjiem. Viesi apmeklēja Alūksnes Bānīša stacijas ekspozīciju un vēlāk Alūksnes Kultūras centrā kopā ar Alūksnes novada domes priekšsēdētāju Arturu Dukuli, priekšsēdētāja vietnieku Dzintaru Adleru un citiem pašvaldības pārstāvjiem un politiķiem diskutēja par ceļu infrastruktūru un attīstību Alūksnes novadā.

Satiksmes ministrs devās reģionālajā vizītē un, pēc viesošanās Gulbenē apmeklēja Alūksni, kur notika tikšanās ar novada pašvaldības vadību. Ministrs Alūksnē ieradās ar Gulbenes – Alūksnes bānīti. Ekskursijas laikā pārrunāja Alūksnes pašvaldības ieguldījumu dzelzceļa mantojuma popularizēšanā un nākotnes ieceres. Ministrs solīja arī turpmāk atbalstīt šaursliežu dzelzceļa darbību. Vēlāk viesi devās uz Alūksnes Kultūras centru, kur darba sarunas tupinājās. Darba kārtībā pārrunāja tematus, kas saistīti ar reģionālo un vietējo autoceļu tīklu, dzelzceļa maršrutu attīstību, valsts dotācijām sabiedriskajam transportam, preses izdevumu izplatīšanu un citus svarīgus jautājumus.

Ministrs atklāti atzina, ka nākamajos divos gados samazināsies Eiropas Savienības piešķirtais finansējums daudzās jomās, tostarp arī ceļu infrastruktūras uzlabošanai. Tas nozīmē, ka būs jābalstās lielākoties uz valsts piešķirto budžetu. Viņš arī piebilda, ka cer uz valsts budžeta palielinājumu tieši satiksmes nozarei, bet nekādus lielākus solījumus nedeva.

T. Linkaits atzīmēja, ka tas, ko akciju sabiedrība “Latvijas Valsts ceļi” ir ieplānojuši rekonstruēt 2020./2021. gadā paliek spēkā esošs. Proti, ir plānots salabot Vaidavas tiltu un sakārtot ceļa – Alūksne – Lucka posmu, kā arī līdz 2023. gadam plānots atjaunot Pleskavas šoseju līdz pat Igaunijas robežai.

Apspriesta tika arī teritoriālā reforma un tas, kādu iespaidu tā atstās uz budžeta sadali ceļu infrastruktūras sakārtošanai. Domes priekšsēdētāja vietnieks Dzintars Adlers uzsvēra, ka neatkarīgi kāda beigās izskatīsies teritoriālās reformas izveidotā karte, ceļi ir jāremontē visur. Vēl piebilda, ka uzņēmējdarbības attīstībai ceļi ir ļoti svarīgi, īpaši Alūksnes novadā, jo šeit transporta infrastruktūra ir balstīta tikai uz sauszemes ceļiem.

Sanita PĀSA,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content