“Būvindustrijas lielās balvas” 12 “Pamatakmeņi” svinīgi pasniegti īpašniekiem - Alūksnes novads

“Būvindustrijas lielās balvas” 12 “Pamatakmeņi” svinīgi pasniegti īpašniekiem

Ceremonijā VEF Kultūras pilī 3. septembra vakarā 12 būvniecības nozares profesionāļi saņēma Būvindustrijas lielo balvu – ‘’Pamatakmeni’’.

Starp nominētajiem bija divi jomas speciālisti, kuri veiksmīgi sadarbojušies ar Alūksnes novada pašvaldību vairākos projektos.

Kategorijā “Gada inženieris/arhitekts” “Pamatakmeni”, diplomu, nozīmīti un apliecinājumu ceļojumam uz Vīnes operu un būvēm saņēma Artūrs Lapiņš nominācijā “Gada arhitekts”. Arhitekts ir izstrādājis Paviljona – rotondas restaurācijas būvprojektu. Sadarbība ar Artūru ilgst jau vairāku gadu garumā, jo viņš izstrādāja visus ar Alūksnes pili saistītos dokumentus: “Alūksnes pilsdrupu konservācijas un restaurācijas projektu”, “Alūksnes pils arhitektoniski māksliniecisko inventarizāciju”, “Alūksnes pilsdrupu konservācijas un restaurācijas metodiku”, “Alūksnes pils attīstības metu”, kā arī “Alūksnes Pilsdrupu Dienvidu torņa pārbūves būvprojektu”.

Savukārt atzinības rakstus un speciālās balvas saņēma “RERE Meistari” projekta un būvdarbu vadītājs Andris Sausiņš. Viņš bija Alūksnes stacijas šķūņa pārbūves projekta vadītājs un šobrīd ir darbu vadītājs Pilsdrupu Dienvidu torņa atjaunošanā.

Alūksnes novada pašvaldība sirsnīgi sveic abus nozares profesionāļus un pateicas par ieguldīto darbu novada attīstībā.

Skip to content