RUDENS LAIKS LIENĪTES GRUPIŅĀ - Alūksnes novads

RUDENS LAIKS LIENĪTES GRUPIŅĀ

Katram gadalaikam ir savas vērtības, ko varam iegūt arī mēs. Mūsu galvenās VĒRTĪBAS, ko esam ieguvuši šajā rudenī ir:

  • Jaunie draugi. Esam grupā ieguvuši jaunus draugus. Mūsu pulciņam šajā rudenī pievienojās desmit jauni draugi, ar kuriem jāmācās draudzēties, nestrīdēties, sadzīvot.  Tas nemaz nav viegli, kad satiekas vienkopus divdesmit divi divgadnieki.

Kad grupā ir iegūti jauni draugi, var tos tālāk meklēt arī bērnudārzā. 10.oktobrī – Putras dienā, aicinājām ciemos pašus mazākos Sprīdīšus, otrās grupiņas bērnus. Cienājāmies ar pilngraudu putru un pašu ceptajiem auzu pārslu un kukurūzas putraimu cepumiņiem

  • Atziņa – dārziņā ir droši. Bērni ir iepazinušies ar grupas telpām, savām skolotājām un citiem bērniem.

Kas palīdz justies mums drošiem – pirmā tā ir ģimene – mamma, tētis. Bērni kopā ar tētiem darbojās LEGO darbnīcā. Šajā dienā bērni bija vislaimīgākie un priecīgākie. Kas var būt jaukās un labāks par darbošanos kopā ar tēti. Kopā ar tētiem tika radīti dažādi LEGO brīnumus, ko pēc tam varēja novērtēt mammas.

Mācījāmies drošību uz ielas – kur šķēršojam ielu, kā to darām. Septembrī iepazināmies ar profesiju, kas rūpējas par mūsu drošību – policists, iepazināmies ar viņu palīgiem bebru Bruno un runci Rūdi

  • Veselīgs dzīvesveids – aktīvs dzīves veids. Neskatoties uz to, ka mēs vēl esam maziņi, mēs ļoti cenšamies būt aktīvi. Daudz ejam pastaigās. Rudens ir ļoti labs laiks, kad to var izdarīt. Dabā ir tik daudz, ko redzēt un ja to var izdarīt, padarot kādu labu darbiņu, ir pavisam labi. To mēs arī cenšamies darīt. Katru otro nedēļu dodamies plogingā. Tas ir pastaigu apvienojums ar atkritumu vākšanu, pēc tam šķirošanu. Šajā rudenī jau trīs reizes – Lielajā parkā, Pa ceļam uz Pilssalu un Jāņkalniņā. Mūsu bērni jau prot saskatīt nekārtības dabā un apkārtnē un zina, kā tās praktiski novērst.

Eiropas Veselības nedēļā devāmies uz Lielo stadionu, izmēģināt spēlēt futbolu, kā ir iesist bumbu lielajos vārtos. Turpat vēl no tilta bija jāpaskatās lielā lauču saime. Kopā tā bija piedzīvojumiem bagāta rudens diena

Savā aktīvajā dzīves veidā cenšamies “ievilināt” arī ģimenes. Skaistākajā rudens laikā – Zelta rudenī dodoties pārgājienā uz Lielo Parku, kur katrai ģimenei bija sagatavoti fotoorientēšanās uzdevumi. Kā balva visiem bija izbrauciens ar kuģīti „Marienburga”.

Rudenī ar svaigiem augļiem ir iespējams uzņemt visavairāk vitamīnus. Par augļu krājumiem grupā mums parūpējās paši vecāki. Bērniem labi garšoja gan bumbieri, gan āboli. Tikpat labi tie garšoja pašu gatavotajos augļu salātos.

Mīlēsim un baudīsim rudeni! Ja tomēr tas neiepatīkas, tad atcerēsimies, ka nekas nav mūžīgs. Drīz jau  sekos baltā ziema, siltais pavasaris un nākamā zaļā vasara, ar jauniem piedzīvojumiem dabā un grupā!

Sagatavoja: 7. grupas skolotāja Sanita STRAKŠA

Skip to content