Šodien Alūksnē notiks VUGD taktiskās mācības - Alūksnes novads

Šodien Alūksnē notiks VUGD taktiskās mācības

Šodien, 7.novembrī plkst. 13.00, Alūksnes novada vidusskolā notiks Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) un  izglītības iestādes rīkotās taktiskās mācības, kurās tiks pārbaudīts un pilnveidots objekta rīcības plāns ugunsgrēka gadījumā.

Mācībās tiks inscenēta situācija, ka īssavienojuma rezultātā aizdegas otrā stāva noliktavas telpā esošie degošie materiāli, radot piedūmojumu. Ugunsgrēku fiksē ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācija, bet blakus esošajās telpās atrodas trīs cilvēki, kas saviem spēkiem nevar izkļūt laukā, kā arī rodas citi sarežģījumi.

Mācībās piedalīsies ugunsdzēsēji glābēji no Alūksnes, Apes un Balviem, kā arī izglītības iestādes audzēkņi, pedagogi un administrācijas darbinieki. Glābjamos imitēs VUGD amatpersonas, bet sadūmojumu ēkā nodrošinās ar dūmu ģeneratoru.

Mācību ietvaros pārvietosies vairāki operatīvie transportlīdzekļi, tāpēc aicinām iedzīvotājus neuztraukties. Mācību organizatori jau iepriekš atvainojas par operatīvā transporta pārvietošanās radītajiem apgrūtinājumiem un par to, ja kādam šīs mācības radīs nepamatotu uztraukumu.

Skip to content