Ziemassvētku laiks Alūksnes stacijas kvartālā - Alūksnes novads

Ziemassvētku laiks Alūksnes stacijas kvartālā

Gada izskaņa pienāk ar skaisto Ziemassvētku un brīnuma gaidīšanas laiku. Šogad svētku sajūtu smelties un uzburt sev īsto Ziemassvētku sajūtu, aicinām Alūksnes dzelzceļa stacijas kvartālā.

Nozīmīga Ziemassvētku sastāvdaļa ir izrotāta svētku egle, kura ar savām gaismiņām piepilda tumšo ziemas un svētku laiku. Svinīgais Alūksnes stacijas kvartāla egles iedegšanas pasākums pie Alūksnes dzelzceļa stacijas (Jāņkalna iela 52) notiks 4. decembrī pulksten 19.15 ar vilciena sagaidīšanu un pavadīšanu.

Baltija vienīgai šaursliežu vilciens visu decembra mēnesi (no 4. decembra) kursēs īpašā svētku rotā. Klašu un darba kolektīvu grupām bānītis sarūpējis aizraujošu svētku piedāvājumu (tālrunis 20228884). Alūksnes stacijā vilciens pienāk divas reizes dienā – 14.25 un 19.25. Dodies ziemīgā izbraucienā līdz Gulbenei vai kādai no stacijām. 22 minūšu brauciena attālumā no Alūksnes atrodas Umernieku stacija, no kuras viegli atgriezties pilsētā ar taksometru.
Tikai reizi gadā – decembrī ekspozīcija “Alūksnes Bānīša stacija” (Jāņkalna iela 52) pārtop par Ziemassvētku pieturu, kurā arī tu vari piestāt un no 5. decembra piedalīties nodarbībā “Pietura: Ziemassvētki”, kurā ceļojums uz svētkiem notiks ar radošām darbnīcām un jautrām rotaļām.

Ziemassvētku laika sajūtām tuvinās Alūksnes Mūzikas skolas audzēkņu un pedagogu koncerti no cikla “Ceļā uz Ziemassvētkiem” – 6., 12. un 16. decembrī pulksten 17.30, kuri notiks Alūksnes Ceļu pārvaldes zālē (Jāņkalna iela 43). 6. decembrī uzstāsies jaunāko klašu, 12. decembrī – vidējo klašu un 16. decembrī – vecāko klašu audzēkņi un pedagogi.

21. decembrī Bānītis dosies šī gada pēdējā izbraucienā ar tvaika lokomotīvi Ferdinands. Vilciens Gulbenes staciju atstās pulksten 13.00 un Alūksnē ienāks 14.55, bet atpakaļ uz Gulbeni dosies pulksten 15.25.
Viena no svētku sastāvdaļām ir gardas maltītes kopā ar mīļajiem. Otrajos Ziemassvētkos – 26. decembrī – visi laipni aicināti uz vēsturisko dzelzceļa viesnīcu – Bahnhofs Hotel (Jāņkalna ielā 51) – uz Ziemassvētku branču jeb vēlajām brokastīm. Iepriekš piesakoties (tālrunis 27459999) var izvēlēties nesteidzīgai maltītei labāko laiku – 11.00 vai 13.30.
Piedzīvo svētkus Alūksnes stacijas kvartālā!

Dace Bumbiere-Augule,
Alūksnes Tūrisma informācijas centra vadītājas vietniece

Skip to content