ZIEMAS PASAKA - Alūksnes novads

ZIEMAS PASAKA

Jau krietnu laiku pirms Ziemassvētkiem klusu, klusu, kamēr bērniem saldākais dienas miedziņš,  iestādes vadītājas M. VOSKAS kopā saukti, pulcējās iestādes lielie Rūķi, lai domātu un apspriestos, kā šogad vislabāk, vissiltāk, vispriecīgāk sagaidīt nozīmīgos gada svētkus.

Tapa slepenais plāns, tika sadalīti uzdevumi, katrs ķērās pie sava darba un – piedzīvojām Ziemas pasaku!

Katram, mazam un lielam, tika iespēja radīt svētku prieku kādam un saņemt to pašam:

  • Mūzikas skolotāja L.BERKULE sagatavoja scenāriju teatralizētam uzvedumam pēc M.Stārastes pasakas “Ziemas pasaka” motīviem, uzaicināja palīgos pašu Ziemassvētku Vecīti, brīvprātīgo jaunieti Nelson Sanchez ESPINOSA /Kraukšķītis/, skolotājas un darbiniekus: K.ČERNOMIRDINA /Lapsa/, I.FRUNZA /Vārna/, S.APŠUSALA /Vāvere/, S.KAPARŠMITE /Sniegbaltīte/, L.STALAŽA /Sniegavīrs/, I.VĪTOLA /Lācis/, S.STRAKŠA /Pīle/, G.ŪDRE /Stāstnieks/ un katras grupas bērni varēja piedzīvot svētku brīnumu, skatoties un brīvi līdzi darbojoties ludziņai ar dziesmām, dejām.
  • Ziemas pasakas noskaņu grupās, gaiteņos, laukumos uzbūra grupu skolotājas, skolotāju palīgi un bērni, savukārt galveno gaiteni iekārtoja Dita HOLLA, Anita GASPERTE, Kristīne ČERNOMIRDINA, par zāli parūpējās Anita ŠNEIDERE, Lusine PETROSJANA – GOLUBEVA, Linda BERKULE. Jāpiebilst, ka, cik vien iespējams, centāmies gaumīgus rotājumus radīt no otrreiz lietojamiem un atjaunojamiem resursiem, kā arī lielu paldies sakām LAUVU KLUBAM par dāvāto gaismiņu virteni.
  • Katras grupas bērni izlozēja savu sadraudzības grupu, uz kuras svētku vakaru bija jāsarūpē pašu ceptas, rotātas un videi draudzīgi iesaiņotas piparkūkas. Vēl jautrāk, ja pirms cepšanas notika sadraudzība un iepazīšanās ar citu grupu bērniem.
  • Labdarības akcijā “Bērni bērniem Ziemassvētkos” iestādes ģimenes sarūpēja 90 dāvanas kādam mazam zēnam vai meitenei, kuras Alūksnes novada Sociālo lietu pārvalde nogādās ģimenēm.
  • Eiropas Brīvprātīgā Darba jauniešu organizētajā akcijā ģimenes ziedoja 11 dāvanas, kuras jaunieši nogādās Alūksnes slimnīcas bērnu nodaļai
  • Saliedējošu un brīnumu gaidošu noskaņu vecāki un bērni guva arī grupu pasākumos tepat iestādē vai kopā apmeklējot Ziemassvētku programmas Alūksnes, Jaunlaicenes muzejos un Bānīša stacijā.

Atliek vien vēlēt, lai bērnudārziņā uzburtā Ziemas pasaka turpina nest prieku, svinot svētkus  ģimenēs!

Sagatavoja: Anta APINE, vadītājas vietniece izglītības jomā

Skip to content