ZIEMASSVĒTKUS GAIDOT! - Alūksnes novads

ZIEMASSVĒTKUS GAIDOT!

Ar katru dienu, ar katru brīdi, mēs vērojam, kā tiek gaidīti Ziemassvētki. Mūsu iestādes apkārtne katru dienu tika papildināta ar dažādiem Ziemassvētku dekoriem, gaismiņām, kuras vakaros gaiši  mirgo, par ko mūsu grupas bērni ļoti priecājās.

Ar lielu nepacietību un prieku piedalījāmies egles iedegšanas svētkos, uzstājoties ar savu priekšnesumu. Pēcpusdienā pa logu vērojām mūsu iestādes  Rūķu gājienu, par ko priecājās gan bērni, gan pieaugušie.

Grupā bērni tika iepazīstināti ar Ziemassvētku svinēšanas tradīcijām: mācījāmies dzejoļus, dziesmiņas, kā arī bērni darīja dažādus darbiņus , zīmēja, līmēja un kopā ar skolotāju gatavoja apsveikumus vecākiem.

Lai mūsu grupiņas telpas būtu skaistākas, rotājām ar baltām sniegpārsliņām. Vecāki sagādāja grupai eglīti, tā tika rotāta ar baltām sniegpārsliņām, zvaniņiem, enģelīšiem. Cepām piparkūkas, bērni labprāt iesaistījās procesā, izspieda no formām dažādas figūriņas: zvaniņus, eglītes, sirsniņas, ābolus, pēc tam rotāja ar zvaigznītēm un puķītēm, lai Ziemassvētku pasākumā tās dāvinātu 8 grupas bērniem.

Ziemassvētkus sagaidījām ar jauku izrādi “Ziemas pasaka”, kurā pasaku tēli iesaistīja bērnus dziesmās un dejās. Izrādē darbojās arī Ziemassvētku Vecītis, tas bija pārsteigums bērniem.

Gada izskaņa pienāk ar skaisto Ziemassvētku un brīnuma gaidīšanas laiku. Tāpēc svētku sajūtu smelties mēs aicinājām vecākus kopā ar bērniem uz Alūksnes Bānīša staciju piedalīties  radošajā nodarbībā “ Pietura Ziemassvētki”, kurā ceļojums uz svētkiem notika ar radošām darbnīcām un jautrām rotaļām, kuras vadīja atraktīvie Rūķi.

Paldies vecākiem par atbalstu un sadarbību ar skolotājām šajā Ziemassvētku gaidīšanas laikā, piedaloties Labdarības akcijā :“ Bērni, bērniem Ziemassvētkos”. Paldies, ka tika padomāts un ņemti vērā skolotāju ieteikumi par dāvanu iesaiņošanu videi draudzīgā veidā.

Lai gaiši Ziemassvētki mums visiem šajā svētku gaidīšanas laikā!

Sagatavoja: 1.grupas skolotāja Ināra GREBŪNE

Skip to content