Noslēgta vides izglītības lekciju sērija Alūksnes novadā - Alūksnes novads

Noslēgta vides izglītības lekciju sērija Alūksnes novadā

Jau kopš 2019. gada oktobra vides un atkritumu apsaimniekotājs SIA “Pilsētvides serviss” apciemo vairākas Malienas reģiona skolas, lai pastāstītu bērniem un jauniešiem par plašu tēmu loku saistībā ar atkritumu šķirošanu un to, kā ikviens no viņiem var iesaistīties, piedalīties un uzņemties atbildību par sevi un pasauli, kurā dzīvojam, tieši ar šķirošanas starpniecību.

Pērnā gada izskaņā SIA “Pilsētvides serviss” devās ciemos uz Alūksnes pilsētas sākumskolu, kur novadīja trīs izglītojošās lekcijas 4. līdz 6. klašu skolēniem, kopumā katru no lekcijām apmeklējot aptuveni 60 bērniem. Savukārt šī gada 17. janvārī tika novadītas kopumā četras izglītojošās lekcijas – Strautiņu pamatskolā (1. līdz 5. klašu un 6. līdz 9. klašu grupās) un Ziemeru pamatskolā (1. līdz 4. klašu un 5. līdz 9. klašu grupās).

Skolu audzēkņi vides lekcijās tiek izglītoti gan par iemesliem, kādēļ atkritumi ir jāšķiro, gan par to, kādi ir pareizās šķirošanas pamatprincipi, kā notiek papīra, stikla, PET, metāla, lielgabarīta, bioloģisko atkritumu un bīstamo atkritumu šķirošana un pārstrāde. Tāpat Alūksnes novada nākamā paaudze ar interesi klausījās par videi draudzīgās kustības Plogging aktualizēšanu Latvijā, kuras īstenošanas ietvaros pagājušā gadā Alūksnes pilsētas svētkos vien stundas laikā tika savāktas vairāk kā 2 tonnas atkritumu.

SIA “Pilsētvides serviss” lektori jau novadījuši vides izglītības lekcijas 4 Gulbenes novada skolās, kā arī līdz šī mācību gada beigām plāno to paveikt vēl arī Balvu, Lubānas, Cesvaines un Ērgļu novados.

Esam atvērti aicinājumiem novadīt izglītojošās vides lekcijas arī citās skolās, tāpat lektori labprāt novadīs lekcijas jebkurā skolā atkārtoti. Ar prieku veicināsim skolēnu, skolotāju un pastarpināti arī skolēnu vecāku teorētiskās un praktiskās zināšanas par atkritumu šķirošanu un videi draudzīgu atkritumu apsaimniekošanu dabas saudzēšanas nolūkos!

Vides izglītības lekciju pieteikšanai vai informācijai lūdzam rakstīt uz mediji@pilsetvide.lv vai zvanīt pa tālruni +371 26 032 813.

 

 

 

 

 

Lekcija Strautiņu pamatskolas audzēkņiem

Skip to content