Godina komunistiskā režīma upuru piemiņu - Alūksnes novads

Godina komunistiskā režīma upuru piemiņu

Ik gadu 25. martā Alūksnē notiek piemiņas pasākumi komunistiskā režīma represiju upuru piemiņai, arī ziedu nolikšana pie Mātes tēla un Lielajos kapos. Ņemot vērā izsludināto ārkārtas situāciju valstī un tautas pulcēšanās ierobežojumus, šogad Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis individuāli nolika ziedus piemiņas vietās, tā godinot komunistiskā režīma upuru piemiņu.

 Latvijā 25. marts ir sēru diena, kad tiek pieminētas 1949. gada deportācijas un komunistiskā genocīda upuri. Tā ir diena, kad no savām mājām un dzimtenes svešumā tika aizvesti vairāk nekā 40 tūkstoši Latvijas iedzīvotāji.
 25. martā Latvijas karogu rotā sēru lenta, bet izsūtīto radinieki, izsūtīšanu piedzīvojušie un dzimtenē atgriezušies cilvēki, kā arī pārējie iedzīvotāji piemin šos traģiskos notikumus, tajos cietušos tautiešus un viņu sūros likteņus.

Alūksnes novada pašvaldība aicina ikvienu šodien kavēties atmiņās un domās pieminēt represiju upurus. Tāpat arī sev brīvā brīdī individuāli, nedrūzmējoties, aicinām nolikt ziedus un aizdegt svecīti pie Mātes tēla.

Sagatavoja: Sanita PĀSA,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content