Zemessardzes 31.kājnieku bataljons aicina alūksniešus pievienoties savām rindām - Alūksnes novads

Zemessardzes 31.kājnieku bataljons aicina alūksniešus pievienoties savām rindām

Tuvojoties valsts svētkiem, Zemessardzes 31.kājnieku bataljons aicina tos Alūksnes novada iedzīvotājus, kuri vēlas dot ieguldījumu mūsu valsts aizsardzībā, pievienoties Zemessardzei.

Zemessardze kā lielākā Nacionālo bruņoto spēku struktūra un valsts teritoriālās aizsardzības pamats dod iespēju Latvijas Republikas pilsoņiem brīvprātīgi kalpot savai valstij, rūpējoties par tās drošību un aizsardzību. Mūsu valsts aizsardzību stiprina Latvijas tautas pašapziņa un vēlme aizsargāt savu valsti.

Dienests Zemessardzē ir izaicinājums ikvienam pilnveidot sevi, iegūstot prasmes aizstāvēt sevi un savu ģimeni, aktīvi un saturīgi pavadīt brīvo laiku, iepazīstot jaunus draugus un domubiedrus, veicināt savas pašapziņas izaugsmi, kopīgi darbojoties vienotā komandā Latvijā un ārpus tās robežām. Dienesta laikā ir iespēja apgūt dažādas specialitātes, piemēram, sakarnieka, snaipera, izlūka, prettanku ieroča operatora, sanitāra, ložmetējnieka, militārā transporta autovadītāja, spridzinātāja, radiostaciju operatora un citas.

Zemessardze sniedz iespējas Latvijas Republikas pilsoņiem bez maksas apgūt militārās pamatiemaņas un uzlabot fizisko sagatavotību. Turklāt par dienesta pienākumu izpildi un piedalīšanos mācībās zemessargs saņem kompensāciju (sākot no 32 eiro dienā) un apmaksātu ēdināšanu vai tās kompensāciju 9,96 eiro.

Dienests Zemessardzē ļauj izmantot civilajā dzīvē gūto profesionālo pieredzi, tāpēc līdzdarboties valsts aizsardzības spēju stiprināšanā aicinām visdažādāko profesiju pārstāvjus: IT speciālistus, pavārus, autovadītājus, mediķus, pedagogus, sistēmu analītiķus, komunikācijas speciālistus un citus.

Alūksnes novads ietilpst Zemessardzes 31.kājnieku bataljona atbildības teritorijā, līdzās Apes, Balvu, Baltinavas, Rugāju un Viļakas novadam. Bataljona komandieris ir pulkvežleitnants Jānis Ritenis.

 Zemessardzē uzņem 18–55 gadus vecus Latvijas Republikas pilsoņus bez sodāmības vai apsūdzībām par nozieguma izdarīšanu. Uz kandidātiem attiecas vairāki citi ierobežojumi, ar kuriem var iepazīties Zemessardzes mājaslapā.

Lai pieteiktos dienestam Zemessardzē, Alūksnes un apkārtējo novadu iedzīvotāji aicināti zvanīt uz tālruni 26584311 vai rakstīt uz  e-pastu 31bn@lf.mil.lv.

Valsts aizsardzība ir mūsu kopējā atbildība. Kopā mēs varam aizsargāt Latviju!

Skip to content