MĀCĪBU GADS “SPRUNGULĪŠU” GRUPĀ - Alūksnes novads

MĀCĪBU GADS “SPRUNGULĪŠU” GRUPĀ

Mūsu grupiņas  šī gada moto – pārmaiņas mūs nebaida!

Pirmskolas izglītības iestādes „Sprīdītis”  2.grupā šogad apmācību uzsāka bērni vecumā no pusotra līdz trīs gadu vecumam.

Mācību gada laikā esam darbojušies jaunajā kompetenču izglītības modelī. Adaptācijas perioda laikā vairāk strādājam pie bērnu interešu izzināšanas, jo darbs šajā laikā notika individuāli ar katru bērnu.

Jāatzīst, ka  bērnu intereses ir ļoti daudzveidīgas, dažādas un pamatā atspoguļo vecāku darbu ar bērniem. Mēs savā darbā pirmkārt vadāmies  no tā ko bērns jau zina, kāda ir viņa pieredze.

Pēc jaunā gada sākām organizēt mācību procesu  ar bērnu dalīšanos grupās, veicot mācību darbus.

2017. gadā dzimušie bērni to saprata, pieņēma un darbojās samērā veiksmīgi. 2018. gadā dzimušos bērnus joprojām aicinām uzdevumu veikt pāros, pa diviem. Lai sekotu, kuru darbiņu kurš bērns ir paveicis, skolotājas atzīmē savos pierakstos.

Marta vidus mums visiem nāca ar lieliem pārbaudījumiem – pandēmija, drošība, tālmācība. Grupiņu apmeklēja vidēji trīs bērni. Pārējiem vajadzēja sagatavot uzdevumus, kurus jāveic mājās kopā ar vecākiem. Katru pirmdienu, atbilstoši mēneša tēmai, iekļaujot visas mācību jomas, veicamos darbus sūtījām vecākiem Whats – App grupā. Šeit mums daudz palīdzēja grupas iestādes padomes pārstāvis. Protams, gaidījām atgriezenisko saiti, atspoguļotu foto, video, darbiņu veidā.

Sākumā prognozes par vecāku vēlmi darboties mājās bija vājas. Kļūdījāmies. Tika sūtīti video, foto, nesti darbiņi, foto galerijas. Grupā iekārtojām mapi ar foto materiāliem, kurā var apskatīt, kā vecāki darbojas kopā ar bērniem. Liels paldies visiem apzinīgajiem vecākiem!

Sagatavoja: 2.grupas skolotājas  Guntra ŪDRE, Gunta BOJĀRE

Skip to content