PAVASARIS NĀK AR PILNIEM KLĒPJIEM ZIEDU... - Alūksnes novads

PAVASARIS NĀK AR PILNIEM KLĒPJIEM ZIEDU…

Katram gadalaikam ir savas vērtības, ko varam iegūt arī mēs. Pavasaris nāk ar pārmaiņām – dabā, apkārtnē, mūsu dzīvē. Galvenais ir tās uztvert pozitīvi un kaut ko no tā paņemt sev par vērtīgu mācību.

Mūsu galvenās VĒRTĪBAS, ko esam ieguvuši šajā laikā, ir:

 Veselīgs dzīvesveids – aktīvs dzīvesveids.

Vēl pirms lielo pārmaiņu sākuma mēs ļoti centāmies būt aktīvi un devāmies pastaigās, tuvāk dabai. Lielais parks, Jāņkalniņš, Ezers, Pilssala. Mums patika atklāt kaut ko no jauna, priecāties par to. Parkā radās  sava izdomātā jautrā rotaļa pie lielajām eglēm – atrast čiekuru un mest to tālumā. Šī rotaļa mums saucās „Dusmīgās vāveres”. Jautra, nebēdnīga. Bērniem patīk kustēties. Lielākais prieks ir skriet pa parka celiņiem un būt pirmajam! Cenšamies būt aktīvi arī grupu laukumos. Lieldienu nedēļā grupas laukumiņā notika dažādas aktivitātes – olu ripināšana, stafetes ar olām. Tāpat bērniem patīk  aktivitātes ar pašu vākto dabas materiālu – priežu, egļu čiekuriem – lasīšana, šķirošana, mešana.

Savu veselību stiprinājām, ēdot pašaudzētos lociņus, kas šogad tika iestādīti jau janvāra beigās. Turpinot grupā iesāktās gatavošanas tradīcijas,  gatavojām dažādus garšīgus ēdienus. 14. februārī – Sirsniņsvētkos mēs gatavojām  šokolādes – riekstu krēma maizītes, bet mammas un tētus šajā dienā sveicām ar pašgatavotiem sirsniņcepumiņiem.

Šajā laikā, kad ir ļoti jādomā par savu veselību,  lielu uzmanību pievēršam roku mazgāšanai. Esam atraduši pat  bērniem saistošu un interesantu animācijas filmiņu, kāpēc ir svarīgi mazgāt rokas „Par Janča Punča punci un tīrām rokām” (SPKC mācību filma), tāpat LSM Bērnistaba “Kā pareizi mazgāt rokas” („Kas te? Es te!”)

Stiprā saikne

Šajā laikā lielākā daļa bērnu ir ar saviem vecākiem mājās  –  #paliec mājās. Mums svarīgi ir uzturēt saikni ar bērniem un vecākiem. Šeit mums laba sadarbība ir izveidojusies ar grupas iestādes padomes vecāku pārstāvi, kas grupas Watsapgrupā ievieto skolotāju sagatavotos ieteikumus bērniem un vecākiem. Savukārt vecāki atgriezeniskajai saitei grupas skolotājām sūta fotogrāfijas ar bērnu darbiņiem, aktivitātēm dabā – mežā, laukos. Lieldienās priecājāmies, cik skaistas oliņas tika sakrāsotas viņu mājās. Vecākiem ir apsolīts, ka attālinātajai apmācībai beidzoties, viņi saņems apkopjumu, kā visiem ir veicies kopumā.

Marta sākumā gribējām uzsākt jaunu tradīciju mūsu grupā – ciemošanos pie vecākiem darba vietās. Paspējām paciemoties tikai pie Kristapa mammas SIA Dzīpari S. Mums bija iespēja paciemoties aušanas cehā, pie šuvējām un gludinātāvā, kur gludināšanai ir speciālas tvaika galds.

Mīli savu Pilsētu

Mazo trīsgadnieku lielākā dāvana Alūksnei simtgadē – sakoptie stūrīši, ko mēs kopā ar bērniem padarījām plogingojot. Tie kopā bija 14 atkritumu maisi no 12 vietām pilsētā. Arī atklājumi, kur ir nesakoptās vietas pilsētā. Par šo jautājumu sadarbojoties ar mūsu grupas mammu – žurnālisti Loretu Jargani, tapa raksts “Alūksnes un Malienas Ziņās”, 04.2.2020, „Pilsētā joprojām atrod daudz atkritumus”.

Domāsim „Zaļi”

Silto džemperu diena ir ikgadēja akcija, kuras mērķis ir veicināt videi un klimatam draudzīgākus paradumus. Arī mūsu grupā tā nepagāja secen. Pie mums ciemojās Bite, Dārznieks un Profesors. Viņi mums uzdeva uzdevumu audzēt no sēklām salātus. Gan lociņu audzēšana, gan salātu audzēšana bērniem ir parādījusi, ka dārzeņus var audzēt arī uz palodzes.

Tāpat grupā uz palodzes aug pašaudzēti puķu stādi  Stārķa dabas centra puķu dobei.

Pavasari nevar nemīlēt. Tā ir dabas atmoda, ko ar bērniem mācāmies saskatīt. Priecājamies  par katru sastapto strazdu iestādes teritorijā. Priecājamies par puķu krāsainību. Priecājamies par to, cik daudz putnu būrīšu ir mums vissapkārt, kuros mīt kāda strazdu ģimenīte un priecē mūs ar savām dziesmām Mīlēsim un baudīsim pavasari!

Sagatavoja: 7.grupas skolotāja Sanita STRAKŠA

Skip to content