Ziemera ciemā pārbūvē grants ceļus, Māriņkalnā pārbūvēs skolas sporta laukumu - Alūksnes novads

Ziemera ciemā pārbūvē grants ceļus, Māriņkalnā pārbūvēs skolas sporta laukumu

 

Autoceļa “Atvases-Ziemeļnieki” pārbūve (Ziemera pagasta pārvaldes foto)

 Katru gadu Ziemera pagasta pārvaldes budžetā tiek plānoti līdzekļi infrastruktūras sakārtošanai. Ņemot vērā budžeta iespējas, darbi tiek organizēti plānveidīgi.

 Jāatzīmē, ka viena no galvenajām šī gada prioritātēm ir pašvaldības autoceļu “Atvases-Ziemeļnieki” un “Stūrīši-Ziemeri” pārbūve, kā arī sporta laukuma pārbūve pie Ziemeru pamatskolas.

 Šobrīd jau tiek īstenoti pašvaldības autoceļu “Atvases-Ziemeļnieki” un “Stūrīši-Ziemeri” pārbūves projekti un būvniecības process norit pilnā sparā. Projekta īstenošanai tiks izmantoti Alūksnes novada pašvaldības budžeta līdzekļi no piešķirtās valsts autoceļu fonda mērķdotācijas 47 608,70 EUR apmērā. Kopējās projekta izmaksās iekļautas arī autoruzraudzības un būvuzraudzības izmaksas.

 Pārbūves ietvaros tīrīs esošos, kā arī izbūvēs un nostiprinās jaunus novadgrāvjus, noņems nomaļu apaugumu, izcirtīs krūmus, kas traucē ceļa pārbūvei, attīrīs un remontēs esošās caurtekas un izbūvēs jaunas, atjaunos un izbūvēs nobrauktuves, kā arī atjaunos seguma konstrukciju. Kopējais pārbūvējamo ceļu garums ir 0,9 km.

 Uzsākot pašvaldības autoceļa “Atvases-Ziemeļnieki” pārbūvi, viens no darbietilpīgākajiem darbiem bija laukakmeņu apaļbruģa demontāža. Daļa apaļbruģa saglabāta esošā vietā zem ceļa seguma konstrukcijas, savukārt demontētais apaļbruģis tika nogādāts Alūksnes novada pašvaldībai piederošajā uzglabāšanas laukumā Alūksnē. Nepieciešamības gadījumā to varēs izmantot publisku teritoriju labiekārtošanai.

 Publisko iepirkumu procedūru rezultātā līguma slēgšanas tiesības pašvaldības autoceļu “Atvases-Ziemeļnieki” un “Stūrīši-Ziemeri” pārbūvei tika piešķirtas SIA “Smiltenes ceļinieks”, objektā būvuzraudzību veic SIA “RS BŪVNIEKS”, bet autoruzraudzību – būvprojektu izstrādātājs SIA “PROJEKTS EAE”.

 Savukārt pie Ziemeru pamatskolas šovasar pārbūvēs sporta laukumu. Ideju par sporta laukumu varēs realizēt, pateicoties Alūksne novada pašvaldībai, kas atrada iespēju esošajos ekonomiskajos apstākļos piešķirt finansējumu projekta realizēšanai. Kopējās būvdarbu izmaksas sastāda 81 081,05 EUR, no tās 40 000,00 EUR ir mērķdotācija, kas piešķirta no Alūksnes novada pagastu teritoriālo vienību infrastruktūras un vides kvalitātes uzlabošanas mērķprogrammas 2018.-2021. gadam.

 Sporta laukums vērienīgus remontdarbus nav piedzīvojis vairāk nekā 30 gadus. Esošajā sporta laukuma platībā paredzēts izbūvēt grants seguma skrejceļu, 100 m garu sprinta posmu, volejbola laukumu, lodes grūšanas un šķēpa mešanas sektoru, tāllēkšanas bedri un vingrošanas sektoru, kā arī tiks uzstādīts volejbola tīkls, futbola vārti un jaunas vingrošanas konstrukcijas. Pēc pārbūves sporta laukums ikdienā būs pieejams ne tikai pamatskolas audzēkņiem, bet to varēs izmantot arī citi sporta un aktīvās atpūtas entuziasti.

Iveta Vārtukapteine,
Ziemera pagasta pārvaldes vadītāja

Skip to content