Aicina pievienoties “Gaismas ceļa” ugunskuru iedegšanai Liepnā, Pededzē, Mārkalnē un Kornetos - Alūksnes novads

Aicina pievienoties “Gaismas ceļa” ugunskuru iedegšanai Liepnā, Pededzē, Mārkalnē un Kornetos

No 16. līdz 20. jūnijam pa 1836 ceļu noritēs akcija “Gaismas ceļš”, kuras laikā visapkārt Latvijai tiks nestas Gaismas lāpas. 17. jūnija vakarā skrējiens būs sasniedzis Alūksnes novadu.

 Apvienojoties 1836, Stirnubuks.lv komandām, alūksnietim Dinam Vecānam, kurš 2017. gadā apskrēja apkārt Latvijai, un brīvprātīgo tempa turētāju komandām, divas gaismu lāpas no Krāslavas uzsāks ceļu viena otrai pretī, lai nepilnu 6 dienu laikā 20. jūnija novakarē satiktos Kolkas ragā. Skrējiens sāksies 16. jūnijā, un tā dalībnieki mainīsies aptuveni ik pa 20 km, nododot lāpu viens otram, tā nodrošinot “Gaismas ceļa” nepārtrauktu ritējumu, vijoties ap Latviju. Skrējiens notiks pa 1836 ceļu, kas 2018. gadā tika dāvāts Latvijai tās simtgadē.

Alūksnes novadā būs trīs punkti, kuros lāpu nesēji kopā ar Gaismas ceļa vēstnesi iedegs nelielu ugunskuru no Gaismas lāpas, simboliski izgaismojot šo vietu Latvijas kartē uz “Gaismas ceļa”. Aicinām ikvienu interesentu pievienoties skrējēju sagaidīšanai un pavadīšanai un ugunskura iedegšanai četros punktos Alūksnes novada teritorijā – Liepnā, Pededzē, Mārkalnē un Kornetos.

Jāpiebilst, ka Gaismas lāpu nešanā piedalīsies arī taku skrējienu seriāla “Stirnubuks” komandas “Marienburgas vilki” dalībnieki, tā šajā pasākumā pārstāvot Alūksnes novadu.

Skrējiens virzīsies cauri Liepnai uz Pededzi, Mārkalni un tālāk uz Kornetiem. Pulksten 18.38 plānots “Gaismas ceļa” lāpu sagaidīt un iedegt ugunskuru pie Liepnas tautas nama kopā ar “Gaismas ceļa” vēstnesi Lienīti Trivoli.

Pededzē skrējēju ierašanās paredzēta pulksten 20.37. Ugunskurs tiks iedegts pretī pagasta pārvaldes ēkai kopā ar vēstnesi Mirdzu Korni.

Tālāk skrējiens dosies uz Mārkalnes pagastu, kur kopā ar vēstnesi Sanitu Silirovu Gaismas lāpu nesējus sagaidīt paredzēts pulksten 22.56. “Gaismas ceļa” ugunskuru Mārkalnē iedegs atpūtas vietā “Lakstīgalas”.

Noslēdzošais punkts “Gaismas ceļā” Alūksnes novadā būs Veclaicenes pagasta Kornetos, kur lāpu nesējus sagaidīt un iedegt ugunskuru kopā ar vēstnesi Robertu Briediņu paredzēts pulksten 01.53 Drusku pilskalnā.

Aicinām ikvienu pievienoties “Gaismas ceļa” norisēm mūsu novadā!

 

Evita APLOKA,

Alūksnes novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content