Negadījums gaisa trošu ceļā Alūksnē saistīts ar kļūmi saziņā - Alūksnes novads

Negadījums gaisa trošu ceļā Alūksnē saistīts ar kļūmi saziņā

3. augustā gaisa trošu nobraucienā Alūksnē notikušais negadījums, kurā cieta sieviete, ir saistīts ar cilvēcisko faktoru un laika apstākļu (vēja) radītu traucējumu izraisītu rācijas saziņas kļūmi starp instruktoriem, kuras dēļ braucējs trasē tika palaists par ātru. Par to objekta īpašnieku – Alūksnes novada pašvaldību informēja tā nomnieks SIA “REKTA”.

Negadījums ir noticis pašās nobrauciena beigās, uz piezemēšanās platformas, un tas nekādā veidā nav saistīts ar trošu ceļa drošību. Trošu ceļš ir tehniski drošs turpmākai izmantošanai, tas pēc notikušā ir atkārtoti apsekots, pārbaudīts un notestēts.

Cietusī sieviete tika nogādāta ārstniecības iestādē medicīniskās palīdzības saņemšanai. Uzņēmuma, kas no Alūksnes novada pašvaldības nomā gaisa trošu nobrauciena iekārtu un sniedz šo pakalpojumu, pārstāvji ir tikušies ar cietušās ģimenes locekli un vienojušies par atbalstu, kādu sniegs cietušajai personai – uzņēmums apmaksās visus ar ārstēšanos saistītos izdevumus.

Uzņēmuma pārstāvji pašvaldību ir informējuši, ka pēc notikušā gaisa trošu nobraucienā ir veikta iekšējā izmeklēšana un tiks ieviesti papildu darba drošības uzlabojumi, lai turpmāk šādas situācijas nenotiktu. Objektā regulāri tiek veikta trases apsekošana un iekārtu apkope atbilstoši standartā paredzētajam.

Uzņēmumam, kas nodrošina pakalpojuma sniegšanu – SIA “REKTA”, ir 7 gadu pieredze nozarē, kas apgūta arī, mācoties Eiropā. Kā jau uzsvērts iepriekš, gaisa trošu nobraucienam Alūksnē ir unikāla, ASV izstrādāta bremzēšanas sistēma ar magnētisko bremzi, kas ir droša lietotājam.

350 metrus garais nobrauciens ar ātrumu 50-56 km stundā ir ātrākais nobrauciens Latvijā un ļauj cilvēkam baudīt lidojumu no Tempļakalna pussalas, kur izbūvēta starta platforma, uz Pilssalu, kur atrodas piezemēšanās platforma.

Gaisa trošu nobrauciens atsāks savu darbu trešdien, 5. augustā, un turpmāk strādās no pulksten 11.00 līdz 19.00 katru dienu.

Sagatavoja: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content