Alūksnē notiek Nacionālo bruņoto spēku komunikācijas jomas speciālistu apmācība - Alūksnes novads

Alūksnē notiek Nacionālo bruņoto spēku komunikācijas jomas speciālistu apmācība

No 2. līdz 9. augustam Alūksnē notiek Nacionālo bruņoto spēku komunikācijas jomas speciālistu apmācība, lai pilnveidotu profesionālās iemaņas un sagatavotos Nacionālo bruņoto spēku militāro mācību ciklam “Namejs 2020”.

Rīt, 8. augustā, Alūksnē mācību ietvaros pārvietosies bruņoto spēku transports un karavīri. Mācību laikā netiks lietoti ieroči, kā arī netiks radīts troksnis un ierobežota iedzīvotāju pārvietošanās.

Apmācībā piedalās karavīri, zemessargi, civilie darbinieki un rezerves karavīri no visām Nacionālo bruņoto spēku regulāro spēku un Zemessardzes vienībām.

Apmācību pirmajā dienā, uzsverot komunikācijas spējas attīstības nozīmi, dalībniekus uzrunāja Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieka vietnieks operacionālajos jautājumos brigādes ģenerālis Georgs Kerlins un Kanādas Bruņoto spēku pārstāvniecības Latvijā komandiera vietnieks pulkvežleitnants Džeremijs Gavro (Jeremie Gauvreau).

Apmācībā kopā ar komunikācijas jomas profesionālā dienesta karavīriem kā apmācāmie un kā pasniedzēji piedalās vairāki zemessargi, kuri ir Latvijas vadošie mārketinga, komunikācijas un sabiedrisko attiecību eksperti. Apmācībā kā pasniedzēji piedalās arī  NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra un Aizsardzības ministrijas pārstāvji.

 

Informāciju sagatavoja:

AM Militāri publisko attiecību departamenta

Preses nodaļas vecākā referente

Majore Mairita Senkevicina

Tālrunis: 67335067

E-pasts: mairita.senkevicina@mod.gov.lv

Skip to content