LASĪT GRĀMATAS – TAS IR STILĪGI! - Alūksnes novads

LASĪT GRĀMATAS – TAS IR STILĪGI!

6. grupas “Gudrības mātes” bērni jauno mācību gadu uzsāka ar šāda veida uzrunu. Tika pārskatīts, klasificēts un atjaunots grupas bibliotēkas klāsts ar jaunām grāmatām, žurnāliem. Bērni aktīvi iesaistījās “Bērnu žūrijas’’ grāmatu lasīšanā un izlasītā pārrunāšanā. Mazie “kāpēcīši” izteica vēlēšanos uzzināt, kā tiek sarakstītas grāmatas un kas zīmē to ilustrācijas. Lai meklētu atbildes uz šiem jautājumiem, palīdzību lūdzām Alūksnes pilsētas bērnu bibliotēkas nodaļas darbiniekiem un vecākiem.

02.10.2020. plkst.11.00, sadarbībā ar Alūksnes pilsētas bērnu bibliotēkas nodaļu, notika radošā stunda kopā ar grāmatu “Trakā lapsa”  un “Trakā lapsa ceļo” autori un mākslinieci Agnesi Aizpurieti.

Rakstniece bērniem  pastāstīja par to, kā dzima asprātīgs un amizants Trakās Lapsas tēls, kā zīmējumi pārtapa par stāstiem, kā sadarbībā ar studiju „Rija” tika radīta animācijas filma. Bērni uzdeva daudz jautājumu par viņiem tik ļoti iepatikušos grāmatu varoni.

Māksliniece bērniem atklāja, ka ir ilustrējusi Līgas Rozentāles  grāmatu “Dāvana Latvijai”, kā arī uzdevumu un radošo darbu grāmatu “Apsveic Latviju!”. Bērniem tika pastāstīts un kā top ilustrācijas un kādi noteikumi jāievēro, lai tie pareizi tiktu iespiesti grāmatā.

 Radošo stundas noslēgumā  Agnese Aizpuriete aicināja bērnus kļūt par māksliniekiem un katram ilustrēt Trakās lapsas tēlu uz grāmatzīmēm. Bērni ļoti radoši darbojās un pastāstīja par sava radītā tēla piedzīvojumiem.

Paldies māksliniecei Agnese Aizpurietei un Alūksnes pilsētas bērnu bibliotēkas nodaļas darbiniekiem par iespēju uzzināt, izzināt un radoši darboties!

Sagatavoja: 6.grupas  skolotājas Solvita VANCĀNE, Mārīte REZGORIŅA

Skip to content