RUDENTIŅŠ – BAGĀTS VĪRS - Alūksnes novads

RUDENTIŅŠ – BAGĀTS VĪRS

2,grupā rudens periods tika ietverts trīs mēnešu tēmās: “Es rudenī,” “Es ēdu veselīgi,” “Es svētkos.”

Rudens krāšņumu 2.grupas bērni izbaudīja, meklējot dižkokus Pils parkā. Vācām krāsainās lapas un priecājamies par skaistajām ainavām pie Alūksnes ezera.

Rudens ir pārbagāts ar augļiem, ogām un dārzeņiem. Tādēļ priecīgi veselu mēnesi baudījām vietējo un sezonālo –  ābolus, bumbierus, dažādus dārzeņus un ogas. Gatavojām arī salātiņus  no bumbieriem, āboliem un banāniem. Neaizmirsām arī pabarot stirnas ar rudens ražu. Vairākas reizes bijām ciemos un aiznesām burkānus, kāpostus, bietes, ābolus. Ar galda bietēm pamēģinājām zīmēt, tas bija ļoti interesanti.

Labo darbu nedēļā savācām barību “Astēm un ūsām” un grupas iestādes padomes pārstāvis visu sarūpēto nogādāja dzīvniekiem.

 Rīcības dienās izaicinājām Latvijas pasta Alūksnes nodaļas  darbinieces atrast vienu dižkoku. Nosūtījām foto. Pasta meitenes to sameklēja, par to viņas saņēma pateicības dāvaniņu.

Reizi mēnesī gājām plogingā. Prieks, ka mūsu grupas lielākie bērni, 3 gadnieki,  jau izprot, kā nesakoptu vidi var padarīt skaistāku.

 Rudens periodā svinējām divas skaistas dzimšanas dienas –  mūsu “Sprīdītim,” un Latvijai, protams, atcerējāmies arī bērnus vārda un dzimšanas dienās.

Visi kopā radījām grupā  svētku sajūtu šajās dienās. Arī bērnu darbiņi stāsta par svētkiem.

 

Sagatavoja: 2.grupas skolotājas Guntra ŪDRE, Gunta BOJĀRE

Skip to content