Krīzes situācijā aicinām vērsties pēc palīdzības Sociālo lietu pārvaldē - Alūksnes novads

Krīzes situācijā aicinām vērsties pēc palīdzības Sociālo lietu pārvaldē

 Ņemot vērā COVID-19 izraisītās sekas ekonomikā un nodarbinātībā, iedzīvotājiem var rasties nepieciešamība vērsties Alūksnes novada Sociālo lietu pārvaldē pēc palīdzības pamatvajadzību nodrošināšanai.

Pabalsts krīzes situācijā

 Ja ģimene vai atsevišķi dzīvojoša persona ārkārtējās situācijas dēļ nespēj nodrošināt savas pamatvajadzības, iestājušies apstākļi, kuros vairs nav iespējams izmantot ierastos problēmu risināšanas veidus un saviem spēkiem nespēj pārvarēt ārkārtējās situācijas radītās sekas, pašvaldība ārkārtējās situācijas laikā un 1 kalendāra mēnesi pēc tās beigām var piešķirt pabalstu krīzes situācijā. Šo pabalstu personai vai ģimenei piešķir tādā apmērā, lai tā varētu nodrošināt savas pamatvajadzības, bet ne vairāk kā valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas apmērā.

 Pašvaldība piešķir ģimenei vai personai pabalstu krīzes situācijā, ja ārkārtējās situācijas dēļ tai nav ienākumu vai arī tie ir būtiski samazinājušies. Lai pieprasītu pabalstu, Sociālo lietu pārvaldē jāiesniedz iesniegums, kurā jāapraksta krīzes situācija, un dokumenti, kas apliecina tās rašanos COVID-19 dēļ.

 Pabalstu krīzes situācijā nepiešķir atsevišķi dzīvojošai personai vai par personu ģimenē, kurai atbilstoši normatīvajiem aktiem ir piešķirts dīkstāves pabalsts vai dīkstāves palīdzības pabalsts. Personai vai ģimenei, kas savas pamatvajadzības nespēj nodrošināt ārkārtējās situācijas dēļ un tādēļ tai piešķirts pabalsts krīzes situācijā, saskaņā ar grozījumiem Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā, ārkārtējās situācijas laikā un 1 mēnesi pēc tās beigām pašvaldība izmaksā papildu 50 EUR par katru aprūpē esošu bērnu līdz 18 gadu vecumam. Šo summu pašvaldībām apmaksās valsts. Minētā piemaksa gan netiek piemērota periodā, kad persona saņem dīkstāves pabalstu un tai ir piešķirta piemaksa par apgādībā esošu bērnu.

Skip to content