"GŪT VAR DODOT, GŪT VAR ŅEMOT, DODOT GŪTAIS, NATŅEMAMS ...”  - Alūksnes novads

“GŪT VAR DODOT, GŪT VAR ŅEMOT, DODOT GŪTAIS, NATŅEMAMS …” 

“GŪT VAR DODOT, GŪT VAR ŅEMOT, DODOT GŪTAIS, NATŅEMAMS …” 

 /J. Rainis/

 

Tuvojas Ziemassvētku – labestības laiks! Laiks, kad dienas paliek arvien īsākas, taču naktis, piebērdamas debesis ar zvaigžņu paklāju, uzzied savā burvībā. Cilvēki šajā laikā kļūst labestīgāki, dāsnāki un atvērtāki pasaulei. Gribas iepriecināt savus līdzcilvēkus, ir vēlme izdarīt ko ļoti labu un palīdzēt kādai noskumušai sirsniņai. Jo svarīgāk tas ir šajā satrauktajā laikā, kad nevar satikt savus mīļos, kas dzīvo tālu no mums

Arī mūsu grupiņā laiks no rudens salnām līdz Ziemassvētkiem ir pagājis palīdzot, darot labus darbus  un iepriecinot daudzas sirsniņas.

Pirmais mūsu grupā labais darbs aizsākās oktobrī, kas visā Latvijā bija Labo darbu nedēļa. Nu jau vairākus gadus, iesaistot grupas vecākus un darbiniekus, oktobrī mēs rūpējam visu vajadzīgo (segas, spilvenus, barību, kaķu smiltis) dzīvnieku patversmes “Astes un ūsas” “” iemītniekiem – suņiem un kaķiem. 30.okotbrī, tiesa gan, mazākā pulciņā kā citu gadu, trīs bērni un viņu ģimenes locekļi, viss sarūpētais tika nogādāts patversmē.

Esam ļoti priecīgi, ka mūsu grupas ierosinātā ideja, ziedot DROSMES KASTEI Bērnu klīniskās Universitātes slimnīcas onkoloģijas nodaļas bērniem, tika uzklausīta Iestādes padomē un nu šī akcija notiek visās grupās, arī darbinieku vidū.  Vecāku atbalsts ir ļoti liels. Ar bērniem kopā esam pārrunājuši, kam šīs daudzās lietas tiks nogādātas.

Ja iepriekš minētie labi darbi bija tieši ar mūsu grupas vecāku atbalstu, tad ir daudzi labi darbiņi, ko bērni ir padarījuši paši.

Viens no tādiem ir, iepriecināt slimos cilvēkus. Tāds bija I.Baltais  aicinājums iepriecināt ar bērnu darbiem nedziedināmi slimo sievieti. Mēs pagatavojām, zīmējām, šallīti ar latvju rakstu zīmēm, lai tā iepriecina un stiprina.

Tāpat pagatavojām sveicienus 26 pensionāriem ( vecumā 80+)  Annas pagastā. Tika uzrunāti Annas pagasta pārvaldes darbinieki, ka mēs vēlētos pagatavot apsveikumus pagasta pensionāriem. Annas pagasta pārvaldē bija ļoti priecīgi par mūsu piedāvājumu un apņēmās sveicienu nogādāt  adresātiem. Kāpēc izvēlējāmies Annas pagasta pensionārus? Tāpēc, ka Annas pagastā dzīvo divi mūsu grupiņas bērni, viena skolotāja un diviem bērniem te dzīvo vecmāmiņas.  Annas pagastā vairs nav skolas, kas varētu iepriecināt pensionārus.

Turpinot rūpes par dzīvniekiem, mūsu šī pusgada Labais darbs  turpināsies, palīdzība stirniņām, kas dzīvo Vetklīnikas “Labie draugi” teritorijā.  Katru otro nedēļu, nu jau sešas reizes nesam stirniņām mazos burkānus. Skolotājas dārzā šogad izauga liela burkānu raža, nošķirojot mazos burkānus, rādās cienasts stirniņām. Katrā reizē aiznesam apmēram 3 kg burkānu. Aprunājoties ar stirniņu kopēju, sapratām, ka palīdzība ir vajadzīga. Stirniņas taču ēd katru dienu, bet klīnikas darbiniekiem pašu spēkiem nodrošināt barību ir grūti. Vajadzīgs apkārtējo atbalsts. Vēl jau mēs turpināsim nest stirniņām kārumus, esam aicinājuši arī grupas bērnu vecākus padalīties ar pašu audzētajiem dārzeņiem.

Tāpat visi kopā pagatavojām apsveikuma grāmatiņu mūsu iestādes bijušajiem darbiniekiem, pensionāriem.

Rūķa uzdevumā pagatavojām apsveikumus mūsu draugu, 2. grupiņas bērniem, ko viņi saņems savā grupiņas Ziemassvētku pasākumā.

“Gūt var dodot, gūt var ņemot, dodot gūtais neatņemams …”,   šie Raiņa vārdi ir bijis kā vadmotīvs mūsu darbam šajā visiem tik grūtajā laikā.

Rast gandarījumu palīdzot, gūt no tā prieku sev un citiem! Ļoti gribētos, lai mūsu bērni izaugtu labestīgi, palīdzēt griboši cilvēki, kuri nebūtu vienaldzīgi pret citu sāpēm un skumjām, saprastu to, ka lielu prieku var gūt, dodot.

Sagatavoja: 7.grupas skolotāja Sanita STRAKŠA

 

Skip to content