MEŽA MĀTES GRUPAS BĒRNU DARBOŠANĀS RUDENS LAIKĀ - Alūksnes novads

MEŽA MĀTES GRUPAS BĒRNU DARBOŠANĀS RUDENS LAIKĀ

Kā 2020. /2021. mācību gadu uzsāka zinātkārie, ieinteresētie, radošie 5. grupas bērni:

 *Rudens laiku pavadījām aktīvās nodarbībās svaigā gaisā, pastaigās uz parku, mežu. Laukumā vislielāko prieku radīja iespēja grābt lapas, veidot kaudzes, mest tās gaisā, pētīt to dažādību, gatavot radošos darbiņus no tām.

    Rudens atnesa bagātīgas  dabas veltes, kuras bija interese izpētīt, nogaršot, noskaidrot to uzturvērtību. Grupā katrs bērns nesa kādu pašu audzētu dārzeni, pastāstīja par to, veidojām izstādi.  Izzinājām, kā vislabāk  iegūt enerģiju pašam sev – , veselīgi ēdot. Nonācām pie secinājuma, ka pašu audzētie produkti ir vislabākais enerģijas avots.

Notika kabaču pankūku cepšanas meistarklase svaigā gaisā. Vispasaules Putras dienas ietvaros izzinājām putras nozīmi bērnu veselīgā ēdienkartē.

*Šajā mācību gadā tika uzsāktas Džimbas drošības programmas nodarbības. Džimba iepazīstina bērnus ar drošības noteikumiem saskarsmē ar citiem cilvēkiem, pieaugušajiem un bērniem.

*Rudenī ciemos atbrauca Cūkmens, kurš rosināja bērnus kļūt par atbildīgiem Cūkmena detektīviem. Aicināja izzināt dažādus meža noslēpumus, vairot izpratni par vērtīgo un lieko dabā. Bērni iepazīstas ar  viņa atvestajām grāmatiņām, spēlē izzinošo spēli par likumsakarībām mežā. Aktīvi iepazīstam koku sugas tuvākajā un tālākajā bērnudārza apkārtnē, plogingojam.

* Iesaistījāmies Latviešu valodas valsts aģentūras organizētajā konkursā “Zeltmatīte un trīs lāči”. Ieguvām balvu – spēli ”Atver pasauli”.

* Mēs ne tikai daudz un čakli mācāmies, darbojamies, bet skaisti svinam arī svētkus.

Novembrī svinējām Sprīdīša dzimšanas dienu, Latvijas svētkus. Klājām svētku galdu, rotājām telpu, gatavojām kolektīvu apsveikumu.

Latvijas svētku nedēļā aicinājām vecākus, kopā ar bērniem, mājās, gatavot apsveikumus, lai iepriecinātu Alūksnes sociālās aprūpes centra iemītniekus.

Sagatavoja: 5.grupas skolotājas Jolanta APSĪTE, Sanita APŠUSALA

Skip to content