PIRMAIS PUSGADS VĒJA MĀTES MĀKONĪŠU GRUPĀ - Alūksnes novads

PIRMAIS PUSGADS VĒJA MĀTES MĀKONĪŠU GRUPĀ

Sākot jauno mācību gadu, mūsu grupiņa pamazām piepildījās ar jauniem bērniem un kolēģiem. Notika adaptācijas periods gan bērniem, gan pieaugušajiem. Bērniem bija jāiepazīst jaunie apstākļi, skolotājas, skolotāju palīgi, un visiem kopā jāsadraudzējās. Kā tad mums visiem veicās?

Pēc mēneša jau visi  bijām saraduši viens ar otru. Vispirms iepazinām mūsu iestādes tuvāko apkārtni. Vingrinājāmies nosaukt lietas, kas redzamas tuvākajā apkārtnē. Pirmais mūsu pasākums, ko apmeklējām bija Zinību diena “Sprīdītis grib mācīties”. Septembrī piedalījāmies Olimpiskajā dienā – sportiskajās aktivitātēs. Gatavojoties Miķeļdienas pasākumam, bērni vingrinājās vērt rudens lapas uz kociņiem, no āboliem salikt puķes, izrotāt  savas grupas laukumu. Rosinājām bērnus atbildēt uz pieaugušo jautājumiem, iesaistoties sarunās. Ievērojām veselīga dzīves veida principus – no dažādiem dārzeņiem izspiedām sulu. Starptautiskajā Putras dienā gatavojām biezputru, svētkos cepām vafeles, bija eksperimenti ar divu krāsu vīnogām.

Gājām arī garākās pastaigās. Meklējām dižkokus pie Jaunās pils, vērojām cik resni stumbri, dižkoku zarus, lapas. Bērni lasīja zīles, lapas. Vērojām kā pamazām koku lapas kļūst krāsainas, vingrinājāmies nosaukt krāsas koku lapām.

“Labo darbu nedēļā” ciemojāmies VET klīnikā “Labākie draugi” nesām stirnām dažādus dārzeņus vairākas reizes. Mācījāmies, kā pareizi jāšķiro atkritumi. Vienu reizi mēnesī plogingojām.

Iepazīstinājām bērnus, kādi svētki tiek svinēti rudenī: “Sprīdīša”  jubileja, Latvijas dzimšanas dienas svinīgais brīdis grupā. Bērni tika iepazīstināti ar mūsu pilsētas Alūksnes skaistākajām vietām.

Ir sācies klusais Adventes laiks. Un mums vēl visiem priekšā Ziemassvētku pasākums, grupiņā jau ir izpušķota eglīte, mācāmies dziesmas, dejas, jau gaisā jūtama piparkūku smarža. Arī vecāki kļuvuši aktīvāki, katru rītu pārsteidz ar glīti iesaiņotām dāvaniņām bērniem, liels prieks par skaisti noformētu piparkūku groziņu un izrotātām piparkūkām, par ziedojumu DROSMES KASTEI Bērnu klīniskās universitātes slimnīcai un vēl un vēl!

  Sagatavoja: 1.grupas skolotāja Ināra GREBŪNE

Skip to content