MALDUGUNTIŅU PIRMAIS SEMESTRIS - Alūksnes novads

MALDUGUNTIŅU PIRMAIS SEMESTRIS

Malduguntiņu darbs šogad sākas jau augustā, kad 1,2 – 2 gadus vecie bērni uzsāka savas pirmās gaitas bērnudārzā. Sākās adaptācijas process un viss bija pilnīgi jauns, gan mums kā pedagogiem šis laiks ir pārbaudījumu pilns, tāpat arī bērniem, kam jāpierod pie grupas noteikumiem, jauna dienas ritma, pie grupas pedagogiem un dažādām lietām, kas tam seko. Katru pirmdienu tika uzņemti jauni bērni, kas adaptējas un joprojām nāk klāt arvien jauni bērni. Šis laiks pagāja visā visumā ļoti sekmīgi un joprojām turpinās. Bērni ļoti labi ir pieraduši pie visa, kas notiek, un ir atvērti jaunām idejām un darboties griboši.

Rudens periodā bērni devās meklēt dižkokus kopā ar grupas skolotājām, kā arī skaitīja noietos soļus, tā kā esam vēl ļoti mazi, varētu šķist, kur tad mēs tālu varam aiziet, un ko gan sameklēt, bet nē, mazās kājiņas mūs nepievīla, un esam aizgājuši pat uz Alūksnes parku, atraduši un izpētījuši dižkokus arī tur. Lasījām rudens lapas, pētījām, darbojāmies ar pašu salasītajiem kastaņiem un zīlēm, attīstījām sīko pirkstu muskulatūru.

Šogad, gan mazliet savādāk, bet svinējām grupā mūsu “Sprīdīša” dzimšanas dienu. Cepām cepumus, ko vēlāk paši nogaršojām, uzņēmām ciemiņu – Sprīdīti, kas mums uzdāvināja grāmatu, ko varējām aplūkot un mācīties pirmos vārdiņus.

Svinējām arī Latvijas dzimšanas dienu, katra ģimene izdekorēja patriotiski savu burciņu, ko vēlāk izvietojām iestādes teritorijā kā spēka zīmi, katrā no tām aizdedzot lampiņu virteni. Vecāki kopā ar saviem bērniem varēja gūt šo patriotismu un prieku, dodoties mājās vakarā no bērnudārza. Mūsu mazajiem bērniem šis bija liels prieks un pārsteigums, jo šogad viņi to redzēja pirmo reizi.

Atnākot decembrim, vienmēr ir silta un priecīga  sajūta, jo ārā ir sniegs un var izpriecāties par to, gan arī par lampiņām logos, kad tiek izdekorēta iestādes apkārtne, gan arī mūsu pašu grupiņa. Bērni bija priecīgi piedalīties grupas dekorēšanā un redzēt savu darbu ikvienam ir gandarījums. Ikviens varēja piedalīties eglītes rotājumu veidošanā. Šogad tos veidojām no  baltas plastikas, izspiežot figūras ar piparkūku formiņām, kas vēlāk sacietēja. Neizpalika arī īsto piparkūku cepšana un veltnēšana, kur bērni ar lielu azartu metās darboties un palīdzēt. Šogad mums bija jāizcep cienasts – piparkūkas mūsu draugiem, 1.grupiņas bērniem. Un pretī, protams, saņemot tādu pašu dāvanu, ar viņu rociņām gatavotas piparkūkas. Cienastiņu nogaršojām pēc mūsu Ziemassvētku pasākuma iestādes zālē, kur ciemos mūs aicināja, vāvere, lapsa, zaķis, rūķis un vārna. Bet atnākot atpakaļ uz grupiņu, kāds rūķis zem eglītes mums bija atstājis pārsteigumu paciņas. Tās nopelnījām ar deju Piparkūkas”, ko esam iemācījušies.  Vēl jāpiebilst, ka bērniem ārkārtīgi patīk un aizrauj mūzika. Tas ir prieka un sajūsmas mirklis, kad tā skan.

Kopumā mūsu pirmais pusgads ir pagājis veiksmīgi, paldies par iejūtību, sapratni vecākiem kopā ar bērniem.

Lai šis svētku laiks mums visiem ir mīļuma, siltu sajūtu, smaidīgākas ikdienas pilns! Veselību un saticību ikvienā ģimenē!

 Sagatavoja: 8.grupas skolotājas Laura MIHAILOVA, Sanita DRUNKA

Skip to content