Arī 1.-4. klašu skolēniem būs pārtikas pakas - Alūksnes novads

Arī 1.-4. klašu skolēniem būs pārtikas pakas

Ņemot vērā, ka attālinātas mācības no šīs nedēļas ir sākušās arī 1.-4. klašu skolēniem, arī viņi saņems pārtikas pakas. Šobrīd izglītības iestādes ir sākušas iegādāties produktus un par paku saņemšanas laiku informēs skolēnu vecākus.

 Šobrīd visiem skolēniem, tai skaitā arī 1.-4. klašu audzēkņiem, pārtikas pakas tiks gatavotas par termiņu, kādā ir noteikta ārkārtējā situācija – tātad līdz 7. februārim.

 – Aizvadītajā ceturtdienā valdība lēma, ka attālinātās mācības turpinās līdz 7. februārim, līdz ar to pakas visiem gatavos par laiku līdz šim datumam. Taču pa klašu posmiem pakas būs atšķirīgas, jo ir atšķirīgs mācību dienu skaits, piemēram, 1.-4. klašu skolēniem bija garāks brīvlaiks un mācības sākās tikai no 25. janvāra, līdz ar to arī mācību dienu ir mazāk kā vecāko klašu skolēniem. Jāņem vērā arī tas, ka 1.-4. klašu skolēniem ēdināšanu ikdienā sedz no diviem avotiem – 71 centu dienā apmaksā no valsts finansējuma un tikpat daudz – pašvaldība. Līdz ar to šai klašu grupai vienas mācību dienas summa pakai ir 1,42 EUR, bet vecāko klašu skolēniem ir tikai pašvaldības līdzfinansējums, – skaidro Alūksnes novada Izglītības pārvaldes izglītības metodiķe Inga Meirāne.

Skip to content