Pašvaldība nodrošinās pārtikas pakas 1.-4. klašu skolēniem attālināto mācību laikā - Alūksnes novads

Pašvaldība nodrošinās pārtikas pakas 1.-4. klašu skolēniem attālināto mācību laikā

 Alūksnes novada dome 4. februāra ārkārtas sēdē lēma par valsts budžeta dotācijas izglītojamo brīvpusdienām izlietojumu attālinātā izglītības procesa laikā.

 Ņemot vērā to, ka 1.-4. klašu skolēniem no 25. janvāra mācību process notiek attālināti, pašvaldība novada pašvaldības pamata un vidējās izglītības iestāžu 1., 2., 3. un 4. klašu audzēkņiem nodrošinās ēdināšanu pārtikas paku veidā.

 Dome nolēma noteikt pārtikas pakas vērtību 1,42 EUR vienam izglītojamajam par 1 mācību dienu, tajā skaitā 0,71 EUR apmērā no valsts budžeta dotācijas brīvpusdienu nodrošināšanai. Otru pusi – 0,71 EUR finansē pašvaldība.

 Ja, izpildot iepriekšminēto, atliek neizmantoti brīvpusdienu nodrošināšanai piešķirtie valsts budžeta dotācijas līdzekļi, tos varēs novirzīt attiecīgās izglītības iestādes 5., 6., 7., 8. un 9. klašu skolēnu nodrošināšanai ar pārtikas pakām saskaņā ar izglītības iestādes vadītāja izdoto rīkojumu.

 Saskaņā ar domes lēmumu pārtikas paku saturu un izsniegšanas kārtību nosaka katra izglītības iestāde, saskaņojot ar iestādes padomi.

 Lēmums tiks piemērots no 2021. gada 25. janvāra.

Skip to content