Uzsākti moduļu māju projektēšanas darbi - Alūksnes novads

Uzsākti moduļu māju projektēšanas darbi

2021. gada 2. februārī Alūksnes novada pašvaldība noslēdza līgumu ar SIA “SANART” par moduļu māju projektēšanu, būvdarbu veikšanu un autoruzraudzību. Atbilstoši noslēgtajam līgumam ar uzņēmēju, projektēšanas darbiem atvēlēti 4 mēneši, pēc kuriem būvdarbus paredzēts veikt 6 mēnešu laikā.

Jau iepriekš pašvaldība ir informējusi, ka tās īpašumā Kārklu ielā 5 tiks izvietotas moduļu mājas, kas tiek ražotas rūpnīcā un sastāv no moduļiem – atkārtojamām sekcijām. Moduļu mājās paredzēts izveidot grupu dzīvokļu pakalpojumu personām ar vieglas pakāpes garīga rakstura traucējumiem. Maksimālais iedzīvotāju skaits šajās moduļu mājās būs 16. Grupu dzīvokļa pakalpojums tiks sniegts, ievērojot vienlīdzīgu iespēju principu ievērošanu, proti, nediskriminējot personas ar invaliditāti un citām pazīmēm. Katram cilvēkam paredzēta istaba, kurā viņš dzīvos patstāvīgi.

Svarīgi uzsvērt, ka moduļu mājās tiks nodrošināts pastāvīgs diennakts dežurants. Cilvēki, kas dzīvos grupu dzīvokļos, darba dienās apmeklēs Dienas aprūpes centru un strādās specializētajās darbnīcās, kas pēc būvdarbu pabeigšanas atradīsies Uzvaras ielā 1, Alūksnē vai strādās pastāvīgās darba vietās

Pirms lēmuma pieņemšanas izvērtētas arī citas alternatīvas vietas, taču šī teritorija izvēlēta vairāku kritēriju atbilstības dēļ: atrašanās tuvu pilsētas centram un sociālo pakalpojumu centram Uzvaras ielā 1, Alūksnē, plašas iespējas pieslēgt visus nepieciešamos inženiertīklus, kā arī ļoti laba sabiedriskā transporta pieejamība.

Moduļu māju būvniecība tiek īstenota Eiropas Reģionālā attīstības fonda projekta “Infrastruktūras risinājumi deinstitucionalizācijas īstenošanai Alūksnes novadā” (Nr. 9.3.1.1/19/I/048) ietvaros.

Sagatavoja: Sanita SPUDIŅA,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content