Mārkalni rotās svētku laikā - Alūksnes novads

Mārkalni rotās svētku laikā

 Pandēmijas laiks ieviesis pārmaiņas ikviena dzīvē. Arī pagastu pārvaldēs un kultūras iestādēs. Mārkalnes pagastā vairāk laiku veltām, lai plānotu, kā sakopt apkārtējo vidi, ko uzlabot, kā svinēt svētkus attālināti.

 Kopīgi radās ideja par pagasta karogu izgatavošanu, kurus izlikt pie apgaismes stabiem uz svētkiem, tādēļ domājām, kādiem tiem jābūt. Mārkalnes vēstures krātuves pārzinātāja Daina Gailāne ieteica izmantot fragmentu no tautiskās jostas, kas kādreiz austa pēc pasūtījuma Mārkalnei un iesvētīta kopā ar skolas karogu. Veidotāju pamatdoma bijusi rakstos ieaust Mārkalnes “kalnus”, ezerus, zaļās birzis, krustakmeņus, cilvēku nerimstošo darbu un dzīves takas, kas ved pie dabas. Mākslinieks Gintars Čerbikovs radīja unikālu karoga maketu, lai tāds būtu tikai mūsu pagastam. Jau Lieldienās iedzīvotājiem būs iespēja pirmo reizi tos ieraudzīt. Tas būs svētku sveiciens, kuru papildinās arī Lieldienu zaķi.

“Lieldieniņa gaiša nāca,
Sauli nesa azotē.
Nu tās zelta kamolītis
Pret vasaru ritināja.”

 Lai pavasara saules siltums un dabas atmodas prieks sniedz labu noskaņojumu, veselību, enerģiju jauniem darbiem un ticību labajam!

Mārkalnes pagasta pārvalde

Skip to content