STĀDĀM MEŽU! - Alūksnes novads

STĀDĀM MEŽU!

Turpinām pagājušajā gadā iesākto labo tradīciju, kad iestādes darbinieku komanda dodas stādīt mežu. Bet, arī bērni vēlas ņemt piemēru no skolotājām, meža stādītājām, un paši doties meža stādīšanas darbos.

Un tā, 19. aprīlī, sadarbojoties ar Alūksnes pašvaldības uzņēmuma “Spodra” mežzini Ā. Kreici, 5. grupas bērni iepazinās ar mežziņa profesiju un meža atjaunošanas iespējām. 

 Secinājām nepatīkamu faktu, jo stādīšanas vietā ieraudzījām ļoti daudz atkritumu, un, kā nu jau pieredzējuši plogingotāji un šogad arī  Cūkmena jaunie draugi, protams, sakopām to meža daļu, kurā gatavojāmies stādīt eglītes. Rosinājām bērnus, lai pievienojas Lielajai Talkai un kopā ar vecākiem dodas turpināt sakopt tieši šo meža daļu.

Pirms meža stādīšanas ekspedīcijas, protams, informējām vecākiem par sagatavošanos: apģērbs, norādīta vieta, kur stādīs, brīdinājums par ērcēm. Nevienam vecākam iebildumu nebija, pēc padarītā tika nosūtīta katra bērna foto, kā viņš stāda.

Pirms ekspedīcijas ar bērniem kopīgi rūpīgi sagatavojāmies: atbilstošs apģērbs, maiss atkritumiem, pincete, informācija par ērcēm.

Iestādījām apmēram 50 eglīšu stādus pašvaldības mežā Malienas ielā, Alūksnē. Lai aug!

Sagatavoja: 5.grupas skolotāja Jolanta APSĪTE

Skip to content