Alūksnes novada domē turpmāk būs viens algots priekšsēdētāja vietnieks - Alūksnes novads

Alūksnes novada domē turpmāk būs viens algots priekšsēdētāja vietnieks

Attēlā no kreisās: Alūksnes novada domes priekšsēdētāja vietnieks teritoriālajos jautājumos Jānis Sadovņikovs, domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers, domes priekšsēdētāja vietniece attīstības un investīciju piesaistes jautājumos Līga Langrate, domes priekšsēdētāja vietnieks tautsaimniecības jautājumos Druvis Tomsons
Evitas Aplokas foto

Trešdien, 7. jūlijā, notika Alūksnes novada domes sēde, kurā deputāti ievēlēja domes priekšsēdētāja vietniekus. Jāuzsver, ka šajā sasaukumā tiek mainīts domes vadības modelis – būs tikai viens algots domes priekšsēdētāja vietnieka amats – vietnieks attīstības un investīciju piesaistes jautājumos. Savukārt domes priekšsēdētāja vietnieka tautsaimniecības jautājumos un domes priekšsēdētāja vietnieka teritoriālajos jautājumos amati nebūs algoti. Līdz ar to pašvaldības budžeta izdevumu samazinājums pilnā budžeta gadā prognozējams ap 21875 EUR.

 Domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers priekšsēdētāja vietnieka amatiem izvirzīja šādus deputātus: priekšsēdētāja vietnieka attīstības un investīciju piesaistes jautājumos amatam – Līgu Langrati, priekšsēdētāja vietnieka tautsaimniecības jautājumos amatam – Druvi Tomsonu, priekšsēdētāja vietnieka teritoriālajos jautājumos amatam – Jāni Sadovņikovu.

 Deputāte Elita Laiva domes priekšsēdētāja vietnieka attīstības un investīciju piesaistes jautājumos amatam izvirzīja Arturu Dukuli, kurš atsauca savu kandidatūru. E. Laiva šim amatam izvirzīja arī Aivaru Fominu, kurš atsauca savu kandidatūru.

  Ar 9 balsīm “par” (Dzintars Adlers, Maruta Kauliņa, Jānis Skulte, Līga Langrate, Modris Račiks, Verners Kalējs, Druvis Tomsons, Ilze Līviņa, Jānis Sadovņikovs)  un 6 “pret” (Arturs Dukulis, Modris Lazdekalns, Druvis Mucenieks, Artūrs Grīnbergs, Aivars Fomins, Elita Laiva) par Alūksnes novada domes priekšsēdētāja vietnieci attīstības un investīciju piesaistes jautājumos ievēlēja deputāti Līgu Langrati.

 Ar 8 balsīm “par” (Dzintars Adlers, Maruta Kauliņa, Jānis Skulte, Līga Langrate, Modris Račiks, Druvis Tomsons, Ilze Līviņa, Jānis Sadovņikovs) un 7 “pret” (Arturs Dukulis, Modris Lazdekalns, Druvis Mucenieks, Artūrs Grīnbergs, Aivars Fomins, Elita Laiva, Verners Kalējs) par Alūksnes novada domes priekšsēdētāja vietnieku tautsaimniecības jautājumos ievēlēja deputātu Druvi Tomsonu.

  Ar 8 balsīm “par” (Dzintars Adlers, Maruta Kauliņa, Jānis Skulte, Līga Langrate, Modris Račiks, Druvis Tomsons, Ilze Līviņa, Jānis Sadovņikovs) un 7 “pret” (Arturs Dukulis, Modris Lazdekalns, Druvis Mucenieks, Artūrs Grīnbergs, Aivars Fomins, Elita Laiva, Verners Kalējs) par Alūksnes novada domes priekšsēdētāja vietnieku teritoriālajos jautājumos ievēlēja deputātu Jāni Sadovņikovu.

– Visi ievēlētie domes priekšsēdētāja vietnieki ir ieinteresēti rūpēties par Alūksnes novada labklājību, attīstību, sociāli ekonomiskās nevienlīdzības mazināšanu. Katrs no viņiem būs atbildīgs par konkrētām nozarēm un tās ir saistītas ar viņu pārstāvēto partiju politiskās atbildības sfērām, – uzsver Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers.

Domes sēdē arī apstiprināti grozījumi Alūksnes novada pašvaldības nolikumā, precizējot domes priekšsēdētāja vietnieku kompetenci. Tā domes priekšsēdētāja vietnieks attīstības un investīciju piesaistes jautājumos pilda priekšsēdētāja pienākumus un realizē tiesības viņa prombūtnes laikā vai viņa uzdevumā, atbild par sociālo, kultūras, izglītības, sporta, jaunatnes lietu sfēru, pašvaldības sadarbības attīstību, veselības aprūpes pieejamības, veselīga dzīvesveida un sporta attīstību, koordinē pašvaldības pienākumu izpildi civilās aizsardzības jomā, sadarbību ar citu valstu partneriem, organizē viesu delegāciju uzņemšanu, pašvaldības dalību dažādās starppašvaldību, valsts un nevalstiskajās programmās, sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām u.c. Šī vietnieka amata atbildības sfēra papildināta ar sabiedriskā transporta un satiksmes infrastruktūras attīstības un investīciju piesaistes, kā arī pašvaldības pretkorupcijas pasākumu un pašvaldības darba atklātības uzlabošanas jomām.

Domes priekšsēdētāja vietnieka tautsaimniecības jautājumos amata kompetence papildināta ar tūrisma nozari. Vietnieks pilda priekšsēdētāja pienākumus un realizē tiesības priekšsēdētāja un vietnieka attīstības un investīciju piesaistes jautājumos prombūtnes laikā, koordinē un politiski atbild par pašvaldības darbību tautsaimniecības un tūrisma attīstības un investīciju piesaistes sfērā, koordinē pašvaldības pienākumu izpildi komercdarbības veicināšanas un bezdarba mazināšanas jomā.

Domes priekšsēdētāja vietniekam teritoriālajos jautājumos pašvaldības nolikumā noteikta kompetence pašvaldības teritoriālo vienību attīstības jautājumos, pašvaldības pakalpojumu kvalitātes nodrošināšanā un sabiedrības iesaistē pašvaldības darbā.

 

Sagatavoja: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content